Rafiqs syv inkluderingspunkter

 
Foto: Wikimedia Commons
Skulle de borgerlige vinne høstens valg har Afshan Rafiq (H) planene klare.
0Shares

Stortingskandidat Afshan Rafiq (bildet) fra Oslo lanserer syv punkter for en bedre integrering av minoritetskvinner i det norske samfunns- og arbeidsliv, skriver Nettavisen.

Hva i din egen bakgrunn gjør det egnet til å vite hvor skoen trykker for minoritetskvinnene?

– Jeg vet hvor skoen trykker siden jeg har inngående kjennskap til forholdene, miljøene og kulturene disse kvinnene lever i, sier 38-åringen.

– Valget skal ikke stå mellom full underkastelse eller fullt brudd med egen familie og eget miljø, fordi man ikke velger å følge det tradisjonelle kjønnsrollemønsteret hvor kvinnens plass er i hjemmet, og hvor en er “dømt” til å leve i familieforhold der kvinnen er underordnet mannen, legger hun til.

Vil tilrettelegge for minoritetskvinnene
Hvis du blir statsråd, hva kan du love at du vil gjøre for minoritetskvinner?

– Høyre i regjering vil sørge for et samfunn med muligheter for alle, spesielt de som står utenfor. Et viktig virkemiddel i minoritetskvinners selvstendighetskamp er å tilrettelegge for at flere minoritetskvinner får seg arbeid, slik at de blir selvhjulpne. Det er viktig å ta i bruk den arbeidskraftsreserven som Norge allerede har i form av mange minoritetskvinner, sier hun til Nettavisen.