Derek Chauvin vil ikke vitne i rettssaken

Derek Chauvins forsvarer har rundet av sine argumenter i rettssaken uten å plassere den drapssiktede politimannen i vitneboksen.
17Shares

Tidligere politibetjent Chauvin er tiltalt for forsettlig drap og forskjellige grader av uaktsomt drap på George Floyd 25. mai i fjor. Chauvin nekter straffskyld.

Sluttprosedyrene i saken er ventet å starte mandag.

På spørsmål fra dommer Peter Cahill henviste Chauvin til det femte grunnlovstillegget og sa at han benyttet seg av retten til ikke å gå i vitneboksen for ikke å forverre sin egen sak.

Tidligere i uka hentet Nelson inn den tidligere politimannen og nærkampeksperten Barry Brodd, som sa at Chauvin etter hans mening ikke brukte dødelig makt under pågripelsen.

Forsvareren hentet også inn politioffiseren Nicole Mackenzie, som trener politifolk i Minneapolis. Hun lanserte i sin forklaring teorien om at Floyd kan ha dødd som et resultat av opphisset delirium (EXD), et syndrom som kan forsterkes av narkotikamisbruk, hjertesykdom eller psykiske lidelser og som skal gi nærmest overmenneskelige krefter.

Fowler hevdet også at kullos fra bileksos kan ha vært en medvirkende årsak, og at Floyds hjertesykdom innebar at han hadde høyt blodtrykk og innsnevrede blodårer.

– Alt dette kombinert ledet til Floyds død, sa Fowler i vitneboksen.

Rettssaken mot Chauvin går nå mot slutten, og ifølge dommeren vil sluttinnleggene bli holdt førstkommende mandag. Deretter blir det opp til juryen å avgjøre Chauvins videre skjebne.