Offer for menneskehandel nektes asyl

Narkoavsløring ikke nok for å få asyl: en 17-årig tuniser som hjalp politiet med å få tatt mannen som tvang ham til narkosalg må ut av landet.
Foto: Wikimedia Commons
En 17 år gammel flyktning blir sendt ut av landet, til tross for å hjulpet norsk politi med å etterforske narkotikaselgere.
0Shares

Ifølge NRK er et stort antall av unge og barn som selger narkotika i Oslo mindreårige asylsøkere som kontrolleres og styres av bakmenn, og er ofre for menneskehandel. 17-årige Ghazi var også en av dem.

– Han kontrollerte meg hele tiden. Da jeg tjente penger ga jeg pengene til ham. sier Gaza.

Ble du slått av denne mannen?

– Ja, jeg måtte til sykehus. Og han sa at hvis du går til politiet vil jeg kanskje drepe deg, sier han til NRK.

– Ikke farlig nok situasjon
17-åringen valgte med fare for sitt eget liv å fortelle politiet hvem bakmannen var. Likevel har det å være et mindreårig offer for menneskehandel ikke vist seg å være nok for å få asyl i Norge. Fredag må Ghazi ut av landet ettersom myndighetene mener situasjonen i hjemlandet Tunisia ikke er “farlig” og han har endelig avslag.

Siste håp er en omgjøringsbegjæring. Ghazis advokat mener avslaget er lovstridig fordi det ikke tar nok hensyn til at han er et offer for menneskehandel.

– Vedtaket som er lagt til grunn i denne saken tror jeg det vil bli svært vanskelig for politiet å få nye fornærmede som tørr å stå fram med sine historier i lignende situasjoner, sier advokat Bendik Falch-Koslung til NRK.