15-årig jente drept av politiet i Ohio

En 15 år gammel svart jente ble skutt og drept av politiet i Columbus i Ohio, like før kjennelsen mot ekspolitimannen Derek Chauvin for drap ble lest opp.

Politiet var tilkalt av en person som meldte at en kvinne hadde angrepet dem med kniv tirsdag ettermiddag.

Politiet skjøt jenta da de kom fram, og hun døde kort etter på sykehus. Ingen andre ble skadd i hendelsen.

Opptak fra kroppskameraet til politimannen som skjøt, viser at jenta så ut til å forsøke å stikke to personer med kniv, hvorav den ene var en ung kvinne, og en kniv som så ut som en kjøkkenkniv, lå ved siden av henne på bakken etterpå.

I henhold til Ohios lover har politiet lov å bruke dødelig makt for å beskytte seg selv eller andre, og etterforskningen vil vise om dette var et slikt tilfelle, sa fungerende politisjef Michael Woods på en pressekonferanse.

Folk samlet seg etterpå både på åstedet og ved politikammeret i byen for å protestere mot hendelsen, som skjedde bare en halv time før dommeren leste opp kjennelsen mot Derek Chauvin for drap på George Floyd i Minneapolis.

Kimberly Shepherd, som har bodd i nabolaget i 17 år, sier hun kjente jenta som ble skutt. Hun sa at hun feiret dommen mot Chauvin da hun fikk høre om skytingen.

– I det ene øyeblikk får man en telefon om at han er skyldig, og så får man en telefon om at dette skjer i mitt eget nabolag, sa hun.