Vil nå ut til flerkulturelle

Årsaker til at ikke-vestlige menn voldtar er mer på grunn av integreringsproblemer enn kvinnesyn
Foto: Goeun Bae
I år går TV-aksjonen til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens, og kampanjen har fått navnet Ingen tid å miste.
0Shares

Agnethe Kristin Mikkelsen leder TV-aksjonsarbeidet i Oslo for tredje år på rad, og nå varsler hun en ny offensiv for å inkludere hele hovedstadens befolkning med i arbeidet.

– I år skal Oslo opp på statistikken. Vi skal jobbe for å sikre et bredt engasjement i alle bydelene i Oslo, spesielt de områdene med mange med flerkulturell bakgrunn. Vi skal også vekke et sterkere engasjement fra små og store bedrifter i Oslo, sier Mikkelsen i en pressemelding.

I år har man blant annet hatt fokus på demens og helsetjenester for eldre med minoritetsbakgrunn. I den forbindelse har også både TV-aksjonen, NAKMI (Nasjonalt kompetansesenter for minoritetshelse) og EMI (Enhet for mangfold og integrering) blitt invitert til et kveldsforum om demens og eldre innvandrere senere i aften.

Bredt engasjement
TV-aksjonen er NRKs årlige innsamlingsaksjon og har blitt et symbol på dugnadsånd og frivillighet i Norge. Over hele landet skal 100 000 bøssebærere besøke alle husstandene 20. oktober.

– Sykdommen demens er noe som angår oss alle. Jeg tror at Oslos befolkning vil engasjere seg for temaet de så lett kan relatere til noen rundt seg, sier en engasjert Mikkelsen.