– Forlat landet!

 
Foto: Flickr/Ed Yourdon
Illegale innvandrere i Storbritannia blir bedt om å forlate landet, gjennom SMS på mobilen. Det er et nytt prosjekt av United Kingdom Border Agency. Rundt 4000 personer forlot landet.
0Shares

United Kingdom Border Agency sender tekstmeldinger til enhver i Storbritannia som er mistenkt for å oppholde seg i landet illegalt. Titusener har mottatt meldingen på mobilen.

Det var flere versjoner meldinger, men alle hadde samme budskap: Forlat landet, dersom du oppholder deg ulovlig i landet, ifølge rt.com.

En av meldingene låter slik: “Du er pålagt å forlate Storbritannia dersom du ikke lenger har rett til å forbli.”

Foto : Skjermdump/YouTube

En annen låter som følger: Våre rapporter viser at du ikke lenger har lov til å forbli i Storbritannia. Ta kontakt med oss for å diskutere saken din.

Svar på Home Office sine varebiler. Menneskerettighetsorganisasjonen Libertys svar på innvandringsmyndighetenes biler.
Foto : Liberty

Rundt 40 000 har allerede mottatt advarselen, inkludert innvandrere med oppholdstillatelse og statsborgerskap. Grunnet feiltagelsen har Labour Party kalt Home Office “skammelig og inkompetent” (journalistens oversettelse).

Foto : Wikimedia/Kazue Kato

Dyrt prosjekt støttes
Statsministeren David Camerons talsperson forteller at statsministeren støtter prinsippene i tekstmeldingen. Han sier at ordene i budskapet har forandret seg siden den første tekstmeldingen ble sendt ut.  

Foto : Wikimedia/Mo Riza

Aksjonen har kostet landet 40 millioner euro. Det tilsvarer 64 millioner USD.

Ifølge motsvarene har aksjonen fått støtte av noen i befolkningen for øvrig. Det bekrefter tekstmeldinger som ble sendt tilbake. Noen inneholdt smilefjes, mens andre har ønsket de målgruppen en behagelig reise ut av landet. 

Har stått på lastebiler

I juli i år ble lastebiler lastet på med budskapet til illegale innvandrere: “Er du i Storbritannia ulovlig?” I så fall skulle vedkommende dra hjem eller bli arrestert. Lastebilene kjørte en stund rundt i Londons gater som et pilotprosjekt, skriver Dagbladet.

Under aksjonen kjørte lastebiler der hvor det er tenkt at flere ulovlige innvandrere bor og jobber. Folk i London, Barking and Dagenham, Redbridge, Barnet, Brent, Ealing og Hounslow fikk oppleve disse lastebilene.

Forsvarte komplett fiasko
Opposisjonen krever at May må ta ansvaret for det de mener er en “komplett fiasko”. Innenriksministeren Theresa May hadde sagt at de ikke vil bli en del av en nasjonal kampanje, melder BBC.

Hun innrømmer selv at kampanjen ikke var vellykket. Hun mente at det ikke var en suksess å levere budskap med lastebiler. Samtidig forsvarte hun regjeringens forsøk på å stramme innvandringspolitikken. Hun argumenterte med at aksjonens resultater: 4000 forlot landet som en følge.