Tre statssekretærer med innvandrerbakgrunn

Tre nye statssekretærer. F.v: Hinashu Gulati (FrP), Dilek Ayhan (H) og Laila Bokhari (H).
Foto: Utrop
Rødgrønn-regjeringen hadde èn statsråd med innvandrerbakgrunn i siste del av regjeringsperioden, mens Høyre og Frp-regjeringen som overtar har ingen. Derimot får man inn hele tre statssekretærer med innvandrerbakgrunn.
0Shares

Laila Bokhari (H) skal være statssekretær for statsminister Erna Solberg (H) på statsministerens kontor. Bokhari tiltrer i en nyopprettet stilling som sikkerhetskoordinator.
Les alt om Bokhari

Dilek Ayhan (H) skal være statssekretær for næringsminister Monica Helleland (H).
Les alt om Ayhan

Himanshu Gulati (FrP) skal være statssekretær for justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP). 
Les alt om Gulati

Høyre og Frp-regjeringen får inn hele tre statssekretærer med innvandrerbakgrunn.

Gründere og terrorforskere
Ayhan har tyrkisk familiebakgrunn, er gründer og næringslivsleder. Hun var med på å opprette selskapet Alarga, som jobber med å “bedre bedrifters interkulturelle kompetanse”.

Bokhari er statsviter, forfatter og forsker. Hun har bakgrunn fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og Forsvarets forsvarsinstitutt. Hun er spesialist på terrorisme og politisk vold og var medlem av 22. juli-kommisjonen. I fjor avla hun sjefskurset på Forsvarets Høgskole. Nå blir hun ny “nasjonal sikkerhetsrådgiver”. 

Gulati (25) har vært formann i Fremskrittspartiets ungdom siden 2012. Han sitter som kommunestyrerepresentant i Skedsmo kommune, og er 4. varamedlem til Stortinget for Akershus.

– Jeg er ydmyk og beæret. Dette blir en spennende og utfordrende oppgave jeg ser fram til!, kommenterer Bokhari overfor utrop.no om sin nye jobb.

Ayhan sier seg også ydmyk og glad over å ha fått tilliten.

– Jeg gleder meg til å lære mer og til å gå løs på mange spennende oppgaver, kommenterer hun.