Drømmer ble til virkelighet

Artisten Dreamon er ute med debutalbumet, og holdt konsert i oktober.
Anthony "Dreamon" Osumanu Vartdal gjør for tiden stor suksess med musikken sin, og er i disse dager aktuell med albumet "Dreams Come True". 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

23-åringen slipper sitt debut-album Dreams Come True med det målet å fortelle folk hvem han er gjennom musikken. Den varme grooven og de ektefølte tekstene gjør at man kommer tettere innpå personen Dreamon.

Begynte i ung alder
Anthony, som han egentlig heter, begynte med breakdance i ung alder, men det var musikken som

 
Foto : Koubang M Enyam
fanget hans interesse. Sakte, men sikkert sluttet han med dansingen og gikk over til beatboxing. 

– Jeg gikk over til å beatboxe, men så begynte folk å forvente at jeg skulle gjøre det hele tiden, så det ble jeg lei av. 

“Uansett hva man gjør er det viktig å følge drømmene sine, selvom samfunnet eller familien vil noe annet for deg.”

Han har alltid vært en likt hiphop, og begynte å rappe som 14-åring. For Anthony var det en naturlig prosess. Musikken han lager i dag er en tolkning av mange ulike musikkstiler, deriblant house, r’n’b og elektronika. Som artist mener han at det er viktig å kunne prøve ut forskjellige ting, og ikke bare gjøre ting som er forventet av ham. 

– Man begrenser seg selv hvis man ikke prøver nye ting, og det har vært en viktig greie for å forme meg som artist. 

Utvikling
Dreamon henter inspirasjonen hans fra ulike hold innenfor hiphopens musikalske verden, og nevner navn som Common, J Dilla og Kanye West som inspirasjonskilder. Michael Jackson har også vært viktig for hans lidenskap for musikk. Han tenker tilbake på tiden da han begynte med musikken for alvor og innser at han har kommet langt, men kan nå lenger. 

– Da jeg var 14, visste jeg lite om å lage musikk. Vi dro til studio, jeg og en kompis, og vi lagde beats

Anthony “Dreamon” er nå aktuell med albumet Dreams Come True. Foto: Privat
og hadde en kul sound.

Navnet Dreamon skal være en påminnelse på hvor viktig det er å følge drømmene sine uansett hvor påvirket man er av folk rundt seg. 

– Jeg valgte å gå imot det jeg burde ha gjort, som er å gå på skole. Jeg valgte å følge hjertet istedet. Det er bedre å angre på noe man gjorde, for da kan man si at man har prøvd hvertfall. 

I 2010 slapp han musikk som reflekterte den artisten han aspirerer å bli, men han innrømmer at det ikke er like lett være tro mot seg selv og musikken sin når det er mange impulser å bli påvirket av. 

– Jeg vil tilbake til den sounden jeg hadde i 2010. Jeg har ikke brydd meg så mye om hva folk vil ha, og jeg er lei av å gjøre det som norsk radio vil at jeg skal gjøre. Norske rappere må over til pop fordi markedet ikke er åpne for den hiphopen jeg lager. 

Tøffe tider
Som tenåring fikk Vartdal erfare konsekvensene av cannabis, og han tok med seg en lærepenge etter å ha gått gjennom en tung periode med depresjon. For 23-åringen var røykingen både en kilde til inspirasjon og en kilde til isolasjon.

– Den eneste gangen det har hjulpet meg å røyke hasj var da det lot meg gå inn i meg selv, være steder spirituelt. Ellers er det psyken som har fått føle på det. Jeg tåler egentlig ikke cannabis. 

Han har senere sett tilbake på ting han har gjort som følge av cannabis-røykingen som han kanskje ellers ikke ville gjort, venner han kanskje ikke hadde mistet og ikke minst tid som ikke ville vært kastet bort. Etter en periode i Røros for å komme bort fra tøffe omstendigheter, fikk han motet tilbake, og ny musikk ble produsert. Han tok samtidig tak i gamle konflikter med venner i håp om at det ikke skulle være for sent for en forsoning. Det tok et år før han var tilbake på radaren igjen, da med en ny tankegang og ny musikalsk strategi.

– Siden jeg ikke var så sosial på den tiden, fikk jeg mye tid til å klarne opp i hodet.

Ny start
Nå er Dreamon aktuell med sitt debut-album, og det er ifølge han selv den beste musikken han har laget hittil. 

 
Foto : Koubang Mbilase Enyam

– Den er varm, ektefølt, og mer grown and sexy enn noe jeg har gjort før. Det er første gang man blir ordentlig kjent med
meg gjennom min musikk. Jeg har aldri utlevert så mye av megselv før. 

For han selv er det viktig at han holder ved den musikken han selv ønsker å høre. Nå har han samarbeidet med blant annet produsenter i Brasil fordi han mener at det han er ute etter finnes ikke i Norge. Han innrømmer at han kunne gjort mer for å finne personer her som representerer den musikken han vil fronte, men han vil stå for musikken hans selv.

– Jeg kunne ringt rundt, men jeg vil ikke at noen andre skal være grunnen til min suksess, jeg vil klare det den harde
måten. 

Han kunne aldri meldt seg på noen talentkonkurranse. Han vil klare seg på egenhånd.

Anthony vokste opp med sin norske mor og faren fra Ghana. Faren grunnen til at han har blitt en respektfull, ung mann.

– Faren min var streng på en god måte. Han lærte meg alt jeg kan om respekt og displin, og det er ikke ingen som kan si at jeg er uhøflig.