Kongressen har vedtatt lov mot hatkriminalitet mot asiatisk-amerikanere

USAs president Joe Biden vil i de neste dagene undertegne loven som håndterer hatkriminalitet mot asiatisk-amerikanere.
Foto: The White House from Washington, DC
Amerikanske folkevalgte vedtok tirsdag en lov som skal forhindre hatkriminalitet og vold mot asiatisk-amerikanere.
127Shares

Denne typen hatkriminalitet har økt kraftig i forbindelse med koronapandemien og har også ført til drap.

Representantenes hus vedtok den såkalte «Covid-19 Hate Crimes Act» med et solid flertall med 364 mot 62 stemmer. Det skjedde få uker etter at loven ble vedtatt nærmest enstemmig i Senatet.

Nå gjenstår bare signaturen til president Joe Biden. Talsperson Jen Psaki i Det hvite hus tvitrer at Biden ser fram til å skrive under den viktige loven senere i uken.

Loven vil sikre raskere behandlingstid for koronarelatert hatkriminalitet mot asiatisk-amerikanere, øke offentlighetens bevissthet om problemet og gi statlige og lokale myndigheter veiledning i hvordan de kan bekjempe denne typen hatkriminalitet.

– Til sammen vil disse tiltakene utgjøre en betydelig forskjell for å håndtere hatkriminalitet i USA – ikke bare i denne pandemien, men også i årene som kommer, sier Nancy Pelosi, demokratenes leder i Representantenes hus.

Ifølge Pelosi er det rapportert mer enn 6.000 tilfeller av hatkriminalitet mot asiatisk-amerikanere mellom mars i fjor og mars i år.

Det verste angrepet skjedde i Georgia i mars. Da ble en 21 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet på åtte personer, inkludert seks kvinner med asiatisk opphav som jobbet ved massasjeinstitutter i Atlanta.