Måling: QAnon like populær som enkelte større religiøse retninger

Nettverket QAnon får stadig flere tilhengere i USA.
I en amerikansk undersøkelse er 15 prosent enige i at djeveldyrkende pedofile styrer viktige samfunnsinstitusjoner, en påstand fra konspirasjonsteorien QAnon.
150Shares

Like mange er helt eller delvis enige i at «ekte amerikanske patrioter kan bli nødt til å ty til vold for å redde landet», skriver New York Times.

I den samme målingen er 20 prosent – én av fem – enige i at «det brygger opp til en storm der makteliten skal feies unna og de rettmessige lederne gjeninnsettes».

– Dette er ord jeg aldri trodde jeg skulle skrive i en spørreundersøkelse, eller at det skulle være nødvendig å skrive, men så langt har det gått, sier Robby Jones.

Han grunnla forskningsinstituttet som står bak undersøkelsen. Public Religion Research Institute (PRRI) har spesialisert seg på målinger om politikk og religiøse verdier.

Jevnest er det i spørsmålet om hvorvidt det brygger opp til storm der eliten vil bli fjerne til fordel for de rettmessige lederne. Også dette er 28 prosent av republikanerne enige i, mens 14 prosent av demokratene svarer det samme.

Folk som ikke har tilhørighet til ett av de to partiene, havner mellom dem på skalaen, men gjennomgående nærmere demokratene.

– Når vi tenker på QAnon, om det var en religion, ville den vært like stor som alle hvite evangelikale protestanter, eller alle hvite i de etablerte protestantiske retningene. Så de er på størrelse med store religiøse grupper, sier han.