USA gjenforener migrantfamilier, men hundrevis er fortsatt atskilt

USAs innenriksminister Alejandro Mayorkas sier man er forpliktet til å gjenforene migrantfamilier.
Amerikanske myndigheter skal gjenforene 29 migrantfamilier som ble brutt opp under Trump-administrasjonen, men hundrevis av barn er fortsatt uten foreldrene.

– Departementet for innenriks sikkerhet er forpliktet til å jobbe utrettelig for å gjenforene familier som på ondt vis ble separert av den forrige administrasjonen, sier innenriksminister Alejandro Mayorkas i en uttalelse.

Videre viser Mayorkas, som leder en arbeidsgruppe for å gjenforene familier, til at 7 familier ble gjenforent i april, og at ytterligere 29 vil gjenforenes i løpet av de neste ukene.

Departementet sier at arbeidsgruppen har identifisert 3.913 barn som ble separert fra familiene sine på grensa mellom USA og Mexico i perioden fra 1. juli 2017 til 20. januar 2021.

Videre opplyses det at det stadig er 2.127 barn arbeidsgruppen ikke har klart å bekrefte at er blitt gjenforent med foreldrene.

President Joe Biden sverget før han tiltrådte å føre en mer «human» innvandringspolitikk, samt å reversere den tøffe politikken forgjengeren førte mot papirløse innvandrere.

Visepresident Kamala Harris har fått oppgaven med å lede an administrasjonens arbeid på feltet, og er tirsdag i Mexico etter å ha besøkt Guatemala dagen før.

Det er 15 år siden det ble pågrepet like mange papirløse migranter – mange av dem enslige mindreårige – ved grensa mellom USA og Mexico som i april. Nesten 180.000 mennesker ble stanset, og mer enn 80 prosent av disse kom fra Mexico, Guatemala, Honduras eller El Salvador.