Mustafa Hasan fortsetter kampen om opphold i Norge

Norsk-palestinske Mustafa Hasan kjemper for å bli i Norge etter utvisningsvedtak.
Foto: Privat
Mandag møter Mustafa Hasan (18) Utlendingsnemnda i retten for å kjempe for videre opphold i Norge. Staten mener fortsatt at han ikke har rett på varig opphold.
1.1K+Shares

18-åringen fortsetter mandag sin kamp mot Utlendingsnemnda i utvisningssaken. Staten mener 18-åringen ikke har rett på varig opphold, men Mustafas advokat, Nicolai V. Skjerdal, har tatt ut søksmål mot Utlendingsnemnda (UNE) på vegne av Mustafa.

De ber om at avslaget på Mustafas søknad om opphold blir ugyldiggjort.

– Hvis det fører fram så betyr det ikke at domstolen dermed har gitt han oppholdstillatelse. Det betyr i så fall at saken går tilbake til ny vurdering i utlendingsforvaltningen, sier advokaten til NRK.

Utreisefristen for Hasan ble flyttet til 1. juli, slik at han kunne fullføre videregående skole. Fristen er allerede utsatt en rekke ganger.

Hasan og familien kom til Norge fra Jordan i 2008 og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Etter fire år ble denne imidlertid trukket tilbake fordi moren, som opprinnelig er palestinsk – men var gift i Jordan – hadde opplyst at hun kom fra Palestina.

De fleste familiemedlemmene ble sendt ut av landet, men ikke Hasan fordi han var under 18 år. Etter at Hasan fylte 18 mottok han et endelig utvisningsvedtak fra Utlendingsnemnda (UNE).

Et sentralt punkt i søksmålet mot UNE er at Hasans ett år eldre bror, Abdel, har fått opphold.