– Bør ikke få økonomisk støtte

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Tawfiiq-moskeen er med på å videreformidle oppfordringer om å bryte norsk lov, bør det slås ned på, sier nestleder i justiskomiteen Anders B. Werp (H).
0Shares

Werp reagerer på at den største somaliske moskeen i Norge, Tawfiiq Islamic Center i Oslo (bildet), inviterte en omstridt imam til å komme og tale. Imamen, amerikanske Abu Usamah at-Thahabi, har tidligere fortalt i en Youtube-video at utroskap skal straffes med døden eller pisking og om hat mot ikke-troende.

– Jeg reagerer sterkt på all aktivitet som oppfordrer til at man skal bryte norsk lov. Da trår moskeen over en grense, sier Werp til Aftenposten.

Får 2,1 millioner i statsstøtte
Tawfiiq-moskeen mottar vel 2,1 millioner kroner i offentlig tilskudd som trossamfunn. Manigheten har nærmere 6000 medlemmer og majoriteten av dem er barn og unge fra fem til 20 år.

Nå mener høyrepolitikeren at man må vurdere om moskeen skal få tilskudd fra staten.

– Hvis imamen har gjentatt sine tidligere budskap, er det min personlige mening at moskeen er diskvalifisert for å motta økonomisk støtte. Norsk lov gjelder for alle uansett religion. Dette handler ikke om å begrense religionsfrihet, men om å trekke grenser for hva som er lov og ikke, sier Werp.

Ikke noe med invitasjonen å gjøre
Kommunikasjonssjef i Kulturdepartementet, Hanne Gjørtz, viser til at det er Fylkesmannen som gir statstilskudd og følger opp bruken av midlene, basert på nåværende lovgivning.

Styremedlem Mohamed Bahdon Osman i Tawfiiq Islamic Center har understreket at det nye styret som ble valgt den 1. oktober, ikke har hatt noe med invitasjonen av imamen Thabahi å gjøre.

– Hele styret ble skiftet ut, forteller han til Aftenposten.