TV2-komikere håndplukket av globalt nettverk

 
Foto: kjetilogkjartan.no
Anti-mobbeprosjektet til Kjartan Eide fra Kjetil og Kjartan show, Eddi Eidsvågs rekruttering av pøbler og Lone Koldbys aktivisering av eldre er håndplukket av verdens største globale nettverk for sosiale entreprenører.
0Shares

I 2009 startet Kjetil Hasselberg og Kjartan Eide (bildet), bedre kjent fra Kjetil og Kjartan show på TV2, et aktivitetsprogram for barne- og ungdomsskoler kalt Trivselsprogrammet. Siden har 900 skoler blitt med i programmet, som går ut på at elever velges ut som trivselsledere som sørger for økt aktivitet i storefriminuttene. Hensikten er å få bukt med mobbing.     

Nå har prosjektet Trivselsleder blitt valgt ut som en av tre norske sosiale entreprenører som blir en del av Ashoka i 2014, melder NTB. Også Eddi Eidsvågs Pøbelprosjekt, som har som formål å få unge med atferdsvansker tilbake til skolebenken, og Lone Koldbys Aktivitetsdosetten, som hjelper eldre på eldrehjem med å få bedre livskvalitet, er tatt med i sammenhengen.

Streng evaluering
Ashoka er verdens største globale nettverk for sosiale entreprenører. Ashoka har valgt ut over 3000 Fellows som mottar stipend, gratis konsulenthjelp fra ledende byråer og tilgang til et globalt nettverk i 75 land.

– Våre tre nye Fellows har gått igjennom en lang og streng evalueringsprosess, så de har all grunn til å være stolte. Vi er glade for at vi kan bidra til at disse tre flotte prosjektene kan nå enda flere mennesker, sier Maja Frankel, leder i Ashoka Skandinavia til NTB.

– Interessen for sosialt entreprenørskap er raskt stigende. Både for næringslivet som vil engasjere seg sosialt på nye måter, og for aktører som selv vil gjøre noe aktivt for å løse samfunnsproblemer. Vi ser svært positivt på bidragene fra aktører i norsk næringsliv, som bidrar både økonomisk og med sin ekspertise, legger hun til.