Nektet å flagge på halv stang

I anledning Nelson Mandelas bortgang flagget både ambassader og andre offentlige bygninger på halv stang. Likevel valgte en sheriff i delstaten Sør-Carolina å ikke følge pålegget.
Foto: James Campbell/U.S. Navy
En sheriff i North-Carolina nektet å senke flagget for avdøde Nelson Mandela. 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

For å hylle Mandela, besluttet USAs president Barack Obama at alle offentlige bygninger i landet skulle flagge på halv stang frem til solnedgang mandag. USAs ambassader, utenlandskontorer og militærbaser skulle gjøre det samme.

Men ikke alle var like glade for Obamas Mandela-hyllest, skriver CNN. Sheriffen i Pickens County i South Carolina, Rick Clark, nektet å flagge på halv stang.

– Nelson Mandela gjorde store ting for landet sitt og var en modig mann, men han var ikke amerikaner. Flagget burde senkes ved vår ambassade i Sør-Afrika, men ikke her, skrev Clark på Facebook.

Ikke ulovlig
Ifølge FOX News bestemte Clark at flagget ved hans avdeling skulle heises til topps søndag, etter lørdag å ha flagget på halv stang i forbindelse med den nasjonale minnedagen for Pearl Harbor-angrepet, skriver VG Nett.

– Når det flagges på halv stang, skal det være for amerikanere som har ofret livet sitt for landet. Vi må ikke fravike dette. Hvis vi også gjør det for dem som ikke er amerikanere, svekker vi meningen for dem som har mistet livet for USA, sier Clark til Greenville Online.

I USA er det ikke ulovlig å nekte å flagge på halv stang, og Clark vil ikke bli straffet.