Gledesdag på Bærum asylmottak

Tok seg tid til "de glemte": styret i studentforeningen A Step Closer.
Foto: Claudio Castello
Studentforeningen A Step Closer gjentok fjorårssuksessen med romjulsbesøk i asylmottak, og avrundet året med en god gjerning.
0Shares

Nå var turen kommet til beboerne på Bærum mottak, som ble overøst med pizza, kake og gaver av styremedlemmene og medlemmene i ressursutvalget, som jobber frivillig.

– Vi er studenter og jobber med ASC ved siden av studier, andre verv, gjøremål og forpliktelser. Gaver, pizza og kake som ble overlevert denne dagen er et resultat av en veldig grundig og gjennomtenkt planlegging og gjennomførelse. Vi samlet donasjoner fra våre støttespillere gjennom en innsamlingsaksjon på Facebook, kjøpte inn gaver på vegne av alle som donerte penger og pakket alt inn, forteller styreleder Betül Cokluk.

Viktig å ikke føle seg glemt
143 beboere møtte tilsammen opp. En kunne også registrere at flere av de eldre barna snakket svært god norsk etter mange års ventetid. Hverken voksne eller yngre ville ha ansiktet sitt på trykk, selv om flere ga uttrykk for at de trivdes på mottaket.

– For oss er det viktig å være tilstede for mottaksbeboerne, var tonen fra styremedlem Aya Al-Kayssi.
Foto : Claudio Castello

Aya Al-Kayssi, styremedlem i A Step Closer, forteller at mange kommer fra vanskelige vilkår

Kuttet kaken: for både voksne og barn ble det servering av pizza og godteri.

– Ventetiden oppleves også som en lang og tøff periode. Og derfor er det viktig for oss å kunne være her tilstede, gi gaver og glede, slik at folk ikke føler seg glemt, sier Al Kayssi til utrop.no.

Fokus vekk fra hverdagen
Flere av familiene som befinner seg på mottaket har fått avslag.

– Vi prøver ikke på noe som helst måte å erstatte deres julefeiring med vårt opplegg. Som ASC var vi klare over før vi arrangerte et slikt besøk at beboerne hadde dager som ikke skilte seg fra hverandre; ikke har de en jul, eid, bursdag eller annen begivenhet å se fram til. For vår del kunne vi gjerne arrangert dette en annen gang i året, men gleden er nok større for barna på juletider når de på første skoledag etter juleferien kan si til sine medelever på skolen at de også har mottatt fine innpakkede gaver som var kjøpt bevisst for dem.

Flere kan besøke disse menneskene og dele litt tid med dem, er budskapet fra styremedlemmene.

– Her skal ikke en A Step Closer eller en annen organisasjon til for å engasjere seg i deres hverdag og vise litt omsorg.