Ny stor-moské i Bergen får grønt lys

Frem til har Bergens muslimer holdt til et trehus på Jekteviken. Nå kan de få større lokaler i grøntområdet Blaauwengen.
Bergen moské gleder seg etter vedtak fra byrådet, mens naboene er veldig skuffet. Byråden ber moskeen vise hensyn.
456Shares

Byrådet tillater Bergen moske å gå videre med planene om å bygge ny stor-moske på deres nåværende tomt i Jekteviken, skriver Bergens Tidende.

– Vi er veldig glade for at byrådet forstår og prioriterer våre behov. Dette har allerede vært en lang prosess, og vi ser nå frem til å komme videre med planene vi initierte i 2015, sier prosjektleder Faicel Chaaibi i Bergen moské til BA.

BA har tidligere omtalt planene om et moskebygg på 1500–3000 kvadratmeter for mellom 1000 og 1500 mennesker på grøntområdet Blaauwengen, der naboer har ønsket å etablere en park.

– Moskeen har et akutt behov for større areal, og har hatt det i mange år. Samtidig ber vi om at moskeen tar så mye hensyn til de grønne verdiene i området som mulig, sier byråd Thor Haakon Bakke (MDG).

Naboer skuffet

Tormod Carlsen, styreleder i Bergenbyliv, som representerer naboene til moskeen i Jekteviken, kommenterer byrådets avgjørelse på Facebook.

– Veldig skuffet over at byrådet åpner for å bygge ned også den siste grønne lungen i Jekteviken. Sydnes & Nøstet Vel og mange beboere har lagt mye arbeid i å finne andre løsninger, etter at det forrige byrådet på en lite ryddig måte, og mot alle faglige råd, sa ja til at moskeen kunne starte en planprosess, skriver Carlsen.