– Humant, ikke inhumant

 
Foto: Skjermdump
Slik svarer Fpu på plakat som har skapt reaksjoner på sosiale medier.

Bildet viser en person i det som tilsynelatende blir satt på et fly og tvangsutsendt fra Norge. Teksten på plakaten (bildefaksimilen) går blant annet som følgende:

“Steg for steg effektiviseres, forenkles og avbyråkratiseres Norge med Frp i regjering. Vil du være med på vinnerlaget som jobber for en enklere hverdag for folk flest?”.

Reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg:

“Neida, chill, du er ikke rasist eller nazist med en gang du er kritisk til innvandring, men dette bildet; to av Oss som fører en av Dem vekk, gir meg frysninger og alt annet enn gode konnotasjoner.”

“Jeg vet ikke hva som er verst. Om politiet utlendingsenhet som tok bildet har latt FpU bruke bildet på denne måten, eller om FpU har gjort det uansett”

Lovlig vedtak
Var det meningen å bruke provokasjon som “markedsføring” for denne Fpu-plakaten?

– Her har vi mennesker som den rødgrønne regjering og SV har gitt avslag på asylsøknad til, og gjort vedtak om at skal sendes hjem. FrP har klart å få dette gjort raskt istedet for at de skal sitte på asylmottak i flere år i en uavklart situasjon. Det er humant, ikke inhumant, kommenterer sentralstyremedlem i FpU, Atle Simonsen.