Overfalt utenfor hjemmet sitt

Jacob Kuteh fra Liberia ble i helgen brutalt overfalt utenfor sitt hjem i Verdal. Lensmann Knut Olav Røstad men er likevel at det ikke er grunnlag for rasisme. 
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Det var litt etter klokken fem lørdag morgen at Jacob var på vei i bil hjem til bolighuset i Kjæran, altså omtrent midt mellom Verdalsøra og Vinne. Han hadde kjørt kona Hawa på jobb, skriver trønderavisa.

På E6 ved Bobyn merket han at en annen bil blinket med lysene, og at den så begynte å følge etter ham. Jacob kjørte hjem, og den andre bilen parkerte like i nærheten av boligen hans. Han forteller at han ble stoppet av en av personene i bilen.

– Vi liker ikke innvandrere
Jacob sier han forsøkte å komme seg inn i huset, men ble hindret. Mannen tok ifølge Jacob kvelertak, slo og dyttet ham i asfalten. Jacob begynte å gråte, og tok opp mobiltelefonen og truet med å ringe politiet. Telefonen ble tatt fra ham, og batteriet fjernet, forteller han.

– Han sa «vi liker ikke innvandrere i Verdal». Jeg sa jeg ikke hadde gjort noe, og løp på verandaen. Da kom det flere, forteller Jacob til trønderavisa.

På verandaen ble han sparket og slått i hodet og kroppen, kastet i bakken og slått med en snøskrape. Han tror det var tre eller fire som sto rundt ham mens han lå på siden og beskyttet hodet.

Tre personer siktet
To personer er siktet og avhørt etter overfallet på Jacob Kuteh (53) i Verdal i Nord-Trøndelag lørdag. Tirsdag ettermiddag ble ytterligere en person siktet. Det opplyser Rune Reinsborg, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, til VG.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljene i siktelsen, men tre ungdommer er nå siktet i saken mot Jacob Kuteh, sier han til avisen.

Politiet gjennomførte tirsdag avhør med fem ungdommer i 20-årsalderen, melder Adresseavisen. De fem er fra nabokommuner og skal ha fulgt etter Jacob Kuteh med bil før angrepet.

Lensmannen Røstad har foreløpig ikke grunnlag for å si at det er snakk om en rasismesak. 

– I Verdal har vi tradisjon for å ta tak i ting, sier Røstad til trønder-avisa.