Festivalsjef til Likeverds- og mangfoldsutvalget

Faridah Shakoor Nabaggala har blitt kontaktet av regjeringen for å være med i Likeverds- og mangfoldsutvalget.
Foto: Kari Bye
I juni ble Likeverds- og mangfoldsutvalget formelt utnevnt av Kongen i statsråd. I den forbindelse kontaktet regjeringen Faridah S. Nabaggala og ytret at de ønsker å ha henne med på laget.
343Shares

Nabaggala er en aktivist for mennesker som lever med funksjonshemninger, sosial entreprenør, pragmatisk leder, festivaldirektør, seniorrådgiver, forretningskvinne, filmskaper, barnebokforfatter, sanger og skribent. Hun er grunnlegger og leder av organisasjonen Abloom, som har arrangert Abloom filmfestival i Oslo siden 2012.

– Vi har et viktig arbeid foran oss, noe jeg gleder meg til å ta fatt på sammen med andre utvalgsmedlemmer og et dyktig sekretariat! Personer med funksjonsnedsettelse trenger ikke flere fine ord på et papir. Det kreves en del jobb, og vi har en vei å gå før de har et godt liv. Mer konkrete tiltak må inn slik at det ikke ender opp kun på papir. Vi må ha mennesker som jobber med mennesker – ikke bare gode formuleringer. Jeg ser frem til samarbeidet, sier Nabaggala til abloom.no.

Utvalgets mål er å utrede hvordan vi kan sikre et samfunn som gir rom for mangfold og annerledeshet. Likeverds- og mangfoldsutvalget er en del av likeverdsreformen og skal foreslå tiltak som kan bidra til likestilling og demokratisk deltakelse for personer med funksjonsnedsettelse.

Faridah har de siste par årene jobbet aktivt for å samle religiøse og politiske ledere til å møtes for å drøfte problemet, og forplikte seg til å jobbe for en positiv forandring i egne menigheter og miljøer.