Amal Aden vurderer å trekke seg

- Norske feminister har gjort lite for kvinner med minoritetsbakgrunn. Hvor er de når det virkelig trengs? Hvilke saker jobber de egentlig for? Jeg synes det er merkelig at norske feminister prioriterer å kle av seg, det er en merkelig form for kvinnekamp, mener Amal Aden
Foto: Henrik Kreilisheim
Etter overfallet i fjor er Amal Aden, en av Norges ytterst få åpent lesbiske muslimer, usikker på om hun orker å fortsette i sin rolle som samfunnsdebattant.

– Det er mye som har endret seg i livet mitt etter overfallet og jeg føler meg ikke som den personen jeg engang var. Jeg har begynt å snu meg for å se om jeg blir forfulgt, sover dårlig og har kronisk vondt i hodet, skriver Amal Aden i sin faste spalte i siste utgave av ukeavisen Dag og Tid.

Som resultat av overfallet fikk hun hjernerystelse og var dårlig over en lengre periode.

I tillegg skrev den ekstreme islamisten Ubaidullah Hussein på Facebook at Aden burde ha blitt steinet til døde, da praktisering av homofili i islam ifølge ham skal straffes med døden.

Hva har jeg gjort?
– Jeg har ligget våken flere netter og lurt på hvordan mennesker kan ønske meg død, fordi jeg velger å forelske meg i samme kjønn? skriver hun.

Amals overgripere har enda ikke blitt straffet, noe som gjør henne trist og deprimert.

– Jeg har grått mye i senere tid og jeg lurer på hva jeg har gjort for å fortjene dette? Mens de som truer og slår går fritt!

Føler seg sjikanert
Hun forteller at hun gråter når hun skriver dette og hun mener at slik intoleranse er urettferdig mot homofile muslimer samt unge frihetskjempere.

– Jeg ønsker ingen vondt. Jeg ønsker ikke å skade noen. Alt jeg ønsker, er å kjempe for min og andres frihet. Jeg har blitt urettferdig behandlet og sjikanert fordi jeg tar i bruk min ytringsfrihet i Norge.

Som et resultat av alt dette har Amal for første gang i livet vurdert om det er verd å kjempe videre.

Hun stiller seg selv spørsmålet om hun er den rette til å kjempe for slik frihet når hun gjentatte ganger møter tøff motstand, skriver hun i Dag og Tid.