Trivdes ikke på BI, valgte TV-bransjens dynamiske miljø

Superkreativ regissør

Kash Khazai (37) har jobbet hardt for å komme dit han er i dag som regissør
Foto: Privat
Med sin flerkulturelle bakgrunn er regissør Kash Khazai et godt eksempel på at kreativ utdanning lønner seg. Med bachelor i film og TV fra Westerdals Høyskole, har Kash vært med på å produsere noen av landets største og mest populære tv-konsepter.

Kash Khazai er 37 år gammel og bosatt i Oslo. Han er halvt indisk og halvt persisk, men født i India. 

Faren hans jobbet som iransk ambassadør i Sverige og Norge, men hoppet av i 1983 fordi han var uenig i hvordan Khomeinis regime styrte lran. Foreldrene til Kash møttes på 70-tallet i India, hvor faren hans jobbet som diplomat. Kort tid etter fikk de Kash. Som fireåring flyttet Kash med foreldrene fra Stockholm til Norge.

BI for mammas skyld
Når han blir spurt hvorfor han valgte å studere film og TV, svarer han:

Jeg valgte ikke film og TV. Film og TV valgte meg.

– Jeg valgte ikke film og TV. Film og TV valgte meg. 

– Jeg har lenge vært interessert i det kunstneriske. Musikk har jeg vært fascinert av siden jeg var liten, og jeg fikk min første gitar da jeg var 12 år gammel. Jeg har spilt i flere band, vært DJ, programleder i radio og gitt ut en skive. Det var veldig tøft å leve som musiker, så jeg bestemte meg for å ta en utdannelse innenfor film. Jeg var innom BI først, for å tilfredsstille mor, men jeg trivdes ikke. Film og TV var det jeg ville studere, og jeg har ikke angret et sekund siden.

Jobbet seg opp
Kash mener han har hatt gode jobbmuligheter etter Westerdals, men at det ikke har vært noen dans på roser.

– Jobbmarkedet er en konkurranse. Det er langt flere jobbsøkere enn jobber. Men jeg har alltid trodd på meg selv, og hvis man jobber hardt nok, så vil man alltid klare seg.

– Jeg begynte først i reklamebransjen som produksjonsassistent. Like etter startet jeg og noen venner vårt eget produksjonsselskap der vi lagde reklame, informasjonsfilmer, musikkvideoer og kortfilmer. Det er viktig å bruke tid og ressurser effektivt. Er det dødtid og man ikke har jobb, kan man skrive og produsere egne ting. Det var sånn folk begynte å legge merke til noen av mine prosjekter. 

Kash har blant annet vært med å lage The Voice og Adils hemmelige dansere, som gikk på NRK i høst.

Følg hjertet!
Kash mener at penger aldri må være et motiv. Han har to regler i livet som nesten er som en religion for ham: at man må gjøre noe man elsker og henge med bra folk! I dag jobber han som regissør i TV-bransjen. 

I dag trives han veldig godt som regissør hos Rubicon.

– På jobb er jeg omgitt av flinke mennesker som jobber med tøffe prosjekter. Hverdagen kan variere veldig, alt fra rolige til veldig hektiske dager. Men med et godt arbeidsmiljø her på Rubicon trives jeg uansett. 

– Mitt råd til flerkulturelle ungdommer og alle som ønsker en kreativ utdanning, er å følge hjertet. Ikke la andre bestemme over din fremtid. Du er den eneste personen som står i veien for deg selv og dine drømmer.