– Jeg er ikke muslim-light

Lixom fikk æren av å møte den unge jenta som mange norsk-pakistanere taler om for tiden. Hadia Tajik, tidligere kjent som journalist og skribent, gled for kort tid siden stille inn i inkluderingsministerens kontor som politisk rådgiver
Hvis det å være muslimsk kvinne for deg er å gå heldekket og med bøyd hode, dominert av en far, bror eller ektemann - hva er da forskjellen på ditt islam-syn og Bin Ladens? spør Hadia Tajik i en spalte i Vårt Land. 
0Shares

– Du er sånn muslim-light, du, ikke sant?, ser han muntert på meg.

– Nei. Jeg er muslim. Punktum. Uten noe “kulturell” eller “light”. Det du nå sa stilte deg på linje med de mest konservative muslimene jeg vet om. De ville aldri akseptert meg som muslim. De ville ment at jeg ikke er muslimsk nok. Det mener tydeligvis ikke du heller. Men da er du med på å gi dem definisjonsmakten over hva det vil si å være muslim. Har du tenkt på det?»

Slik forklarer Tajik i Vårt Land hvordan hun svarer folk som spør om hun er muslim-light eller kulturell muslim.

– Islamsk tolkning og praksis preges uansett også av at religionen er tolket og målbåret av hovedsakelig menn, med den konsekvens at den kan ha en slagside for kvinner. Jeg kan ikke akseptere det. Jeg kan heller ikke forestille meg en Gud som mener jeg skal underkaste meg andres tolkninger, skriver hun videre.

Les hele innlegget

Les også: Den ekte muslim