– Skal lære å bli norske muslimer

Har barnehage, fikk godkjent søknad til grunnskole: flere i miljøet rundt stiftelsen Urtehagen på Grønland gikk inn i nettverket "Mødre for en muslimsk grunnskole". Fra før driver man både barnehage og videregående skole.
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Frp-talsmann Mezhyar Keshvari ber Kunnskapsministeren stoppe muslimsk skole i Oslo. Samtidig argumenterer en gruppe muslimske kvinner i Oslo for at det å ha en slik skole vil gi bedre integrering.
0Shares

Tirsdag skrev Aftenposten at Norges foreløpig eneste muslimske grunnskole kan se dagens lys i Oslo allerede i høst, etter at Utdanningsdirektoratet har gitt grønt lys.

Frps integreringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari ber nå Kunnskapsministeren gripe inn og trekke godkjenningen til Mødre for en muslimsk grunnskole tilbake:

– Jeg vil komme med en inderlig bønn om at Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ser på denne saken på nytt og stopper godkjenningen, sier Keshvari til Aftenposten.

Handler ikke bare om religion
For mødremiljøet på Grønland er beskjeden fra Utdanningsdirektoratet gledelig. Ifølge en ny rapport om somaliske (og andre innvandrerbarns utenlandsopphold) er foreldrenes hovedbegrunnelse misnøyen med det norske skolesystemet og bekymring for at barna ikke lærer nok i Norge.

– Valget handler ikke bare om religion, men også om sider ved den norske skolen. Når læreren er i klasserommet, er det ingen som respekterer ham, sier zambiskfødte Hani Ahmed Ali til Aftenposten.

Skole kan hindre radikalisering
Norsk-algirske Nora Bournane har grublet mye på om hun skal sende noen av dem på et skoleopphold i Algerie. Om det nå blir en muslimsk skole hun kan sende barna sine på i Norge, synes hun dette er en bedre løsning.

– Jeg vil at de skal lære å bli norske muslimer.

En annen kvinne, som ikke ønsker navn eller bilde i avisen, mener en norsk muslimsk skole kan være viktig for å hindre radikalisering av norske muslimske ungdommer.

– Når barn lærer ikke noe om religion i oppveksten, er det lett for ekstreme å hjernevaske de. Hvis du begynner å lese Koranen som 16-åring kan det lett gå galt, advarer hun.