– Kjersti Løken Stavrum mangler forståelse for mennesker med minoritetsbakgrunn

– Jeg mener Kjersti Løken Stavrum mangler forståelse for mennesker med minoritetsbakgrunn. Dette er et klassespørsmål. Kjersti Løken Stavrum sitter på toppen av det norske samfunnet. Vi kommer fra to forskjellige verdener. Hun forstår oss ikke. Når vi snakker, lurer jeg på om hun i det hele tatt hører, mener Al-Obaide.
Foto: Ørn E. Borgen
– Salam Norge-grunnlegger trekker seg fra styret i stiftelsen Cultiva, der Kjersti Løken Stavrum er styreleder. Utløsende faktor var striden i Ytringsfrihetskommisjonen, i følge Dagsavisen.
749Shares

– Jeg trekker meg fra Cultiva-styret i solidaritet med min kollega Begard Reza. Jeg kjenner igjen Kjersti Løken Stavrums nedlatende og urettferdige reaksjonsmønster i hvordan hun har håndtert kritikken mot Ytringsfrihetskommisjonen, hevder Thee-Yezen Al-Obaide, grunnlegger og nå assisterende generalsekretær i Salam, organisasjonen for skeive med muslimsk bakgrunn i Norge.

Salam-leder Begard Reza trakk seg som medlem av Ytringsfrihetskommisjonen 23. juni i år, og publiserte en kronikk i VG med sterk kritikk av kommisjonens virksomhet. Det har utløst en omfattende debatt om Ytringsfrihetskommisjonens virksomhet.

Al-Obaide forteller at han uttrykte ønske om å gå ut av Cultiva-styret etter et styremøte 7. desember 2020. Styremøtene i Cultiva er åpne for offentligheten. Al-Obaide forteller Dagsavisen at han ba om å få protokollført aggressiv oppførsel fra styreleder Kjersti Løken Stavrum, etter at Al-Obaide hadde uttalt seg kritisk om stiftelsens nye strategi.

– Jeg har sett opp til Kjersti Løken Stavrum for hennes standhaftighet i debatter om ytringsfrihet. Men etter at hun angrep meg i Cultiva-styret, og etter de siste to månedenes sirkus i Ytringsfrihetskommisjonen, har jeg ingen tillit til henne lenger, sier Al-Obaide til Dagsavisen.

Les hele saken i Dagsavisen.