– En misvisende fremstilling

 
Foto: Claudio Castello
Generalsekretæren i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar (bildet), reagerer på Aftenpostens fremstilling av intervjuet med ham lørdag. 
0Shares

I ingressen står det blant annet “Muslimsk leder mener det ikke er stor forskjell på kamp- og våpentrening som norske muslimer får i Syria, og opplæringen i førstegangstjenesten”.

Utsagnet har skapt mye debatt, og IRN-lederen mener seg feil fremstilt.

– Forsiden til Aftenposten er spekulativ, tullete og totalt misvisende. Jeg har ikke sammenlignet kriging i Syria med førstegangstjenesten. Denne overskriften og ingressen må Aftenposten selv stå inne for. Krigen i Syria er kompleks og sammensatt, og kan ikke sammenlignes med førstegangstjeneste. Derfor er overskriften i Aftenposten totalt misvisende, sier Afsar til Aftenposten.

Afsar påpeker at våpentrening er blitt brukt som argument, derfor tok han opp dette. 

– Mitt poeng var at når folk bruker argumentet om at Syria-farerne tilegner seg våpenkunnskap, og dermed kan være en trussel mot Norge, så er det en avsporing. Tilegning av kunnskap om våpen kan man få også uten å delta i krigssoner. Jeg har selv tjenestegjort i Kongens garde for å forsvare landet og demokratiet, og tilegnet meg kunnskap om våpen der. Det er ikke våpentreningen som skal være hovedfokuset. Det er disse unge menneskenes holdninger vi skal ha fokus på. Man må snakke med dem og skape dialog. I dette holdningsarbeidet tar man opp ulike temaer, blant annet det å være et godt menneske, ikke skade andre, ikke ty til vold, ikke delta i en krig hvor uskyldige liv går tapt. Jeg er ganske sikker på at mange av de som har uttalt seg i denne saken aldri har snakket med disse det gjelder, sier Afsar.

Les hele intervjuet her 

Andre reaksjoner om saken:

Frykter muslimsk ungdom oppfatter at det er greit å delta i Syria-krigen

Reagerer på Syria-utspill: – Uhørt og kunnskapsløst

– Som muslimsk leder blir man ikke trodd, uansett