Skremmer somaliere fra å komme til Norge

Justis- og beredskapsdepartementet bruker fire millioner på å informere somaliere i Somalia om Norge og vanskelighetene ved å komme hit
Foto: Justisdepartementet
Regjeringen har startet et prosjekt for å fortelle somaliere om hvor streng asylpolitikk Norge har. Målet er færre somaliske asylsøkere, skriver Klassekampen.
0Shares

– Vi vet at det i Somalia er mange som hører rykter om gull og grønne skoger bare man kommer seg til Norge og Europa. Vi vil få fram at det ikke er slik.

Det sier politisk rådgiver Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet til Klassekampen om regjeringens informasjonsprosjekt om risikoen ved å reise fra Somalia til Norge som asylsøker.

Prosjektet på fire millioner kroner er et samarbeid med International Organization for Migration (IOM), og er i sin helhet betalt av regjeringen.

Statssekretær Himanshu Gulati fronter kampanjen. På bildet: Den nye politiske ledelsen i Justisdepartementet presenterer seg.
Foto : Justisdepartementet

– Slår fast realitetene
Gulati ble nylig intervjuet av IOM. Intervjuet er del av kampanjen, som skal overføres via TV, radio, internett og sms. 

På spørsmål fra Klassekampens journalist om ikke en kampanje som prenter inn hvor streng asylpolitikk Norge har, er en slags innrømmelse av at det ikke er behov for innstramming, svarer Gulati følgende:

– Poenget vårt er å slå fast hva som er realitetene. Det er mange myter og falske forhåpninger der ute. Det somaliske teamet som intervjuet i kampanjen fortalte historier om at greit etablerte personer skal ha solgt unna hus for å finansiere en reise til Europa.