Nordmenn vil ha charter

 
Foto: Cyprus Pictures
Når nordmenn skal utenlands, står charterferier øverst på listen, melder Travel News. 
0Shares

Opptil 47 prosent sier de regner med å dra på chartertur i løpet av året og neste år. Tallene kommer frem i en ny, nordisk rapport som viser at nordmenn er mer opptatt av charterferie enn resten av Norden. 

Rapporten ved navn Travel Behaviour & Destination Images 2014 bygger på svar fra 2300 nordiske turister og er den hittil mest omfattende på det nordiske markedet.

– Tallene viser at charterferien fremdeles står veldig sterkt i Norge. Når nordmenn skal på ferie vil de ha det trygt og enkelt, samtidig som de ønsker stor valgfrihet. Vi har aldri hatt et større utvalg hoteller tilpasset alt fra barnefamilier som ønsker aktiviteter og genuine hoteller for de som vil feriere langt unna store turistområdeer, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NTB.

Flere vil bruke mer penger på ferie
Ifølge rapporten vil norske turister bruke hele 59 milliarder kroner på utenlandsferier i løpet av året. Mer enn en av fire regner med å bruke mer penger enn i fjor og bare 11 prosent tror de vil bruke mindre penger på utenlandsferier.

– Vi investerer stadig mer i ferieopplevelser, og gruppen som reiser mest og bruker mest penger er voksne over 55 år. De er like eventyrlystne som ungdommen, og når barna er ute av rede har mange både tid og økonomi til å oppdage verden på nytt, sier Larsen-Vonstett til NTB.