Frp-profil ville gi 15-åring tusenlapp for å ta av seg hijaben

Frps Christian Tybring Gjedde skal ha tilbudt en skoleelev 1000 kroner for å ta seg av hijaben etter en diskusjon om hodeplagg.
En jente (15) fikk tilbud om en tusenlapp fra Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde for å ta av seg hijaben da hun besøkte partiets valgbod, melder TV 2.

Tybring-Gjedde, som er Frps førstekandidat i Oslo, skriver i et innlegg på Facebook at han 25. august havnet i en opphetet diskusjon med en gruppe førstegangsvelgere om hijaben.

– Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger, skriver han.

TV 2 har vært i kontakt med den 15 år gamle jenta, som går på en videregående skole i Oslo som besøkte valgbodene for å skrive en skoleoppgave.

– Jeg ble nysgjerrig, og da jeg kom til boden hørte jeg at Frp mente det burde være lovforbud mot sjal. Jeg gikk foran for å høre hva han hadde å si.

I etterkant av hendelsen har rektor ved Bjerke videregående sendt et brev til Frps stortingsgruppe, der de tar sterkt avstand fra hendelsen.

Frp-leder Sylvi Listhaug tar avstand fra opptreden.

– Det ble en opphetet diskusjon og jeg mener vi ikke skal ha slike opptredener på vår stand. Jeg snakket med Christian i dag, og han er lei seg for at noe av dette kom ut slik det gjorde, sier hun til TV 2.