Støjberg vil føre Ayaan Hirsi Ali som vitne i dansk riksrettssak

Tidligere dansk innvandringsminister, Inger Støjberg, vil ha islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali som vitne i riksrettssaken.
Foto: Gert Laursen
Den somalisk-nederlandske islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali skal vurderes som vitne i riksrettssaken mot Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg.
111Shares

Støjberg vil at Hirsi Ali skal forklare hvilken bakgrunn unge, asylsøkende jenter kommer til vestlige land med. Riksretten skal mandag høre argumenter for og imot å føre henne som vitne. Aktoratet ønsker å avvise Hirsi Ali.

Den tidligere innvandringsministeren er tiltalt for bevisst å ha innføre en instruks i 2016 om at par som søkte asyl i Danmark, skulle skilles hvis den ene parten var mindreårig.

– Ayaan Hirsi Ali er et av de mennesker i verden som etter min mening best kan forklare hele spørsmålet og problematikken om sosial tvang, kulturell kontroll, tvangsekteskaper og den slags ting, sier Støjberg på vei inn til mandagens rettsmøte.

Hirsi Ali ble født i Somalia, men kom til Nederland som flyktning fra et tvangsekteskap i 1992. Hun ble senere folkevalgt i Nederland, brøt fullstendig med Islam og har siden kjempet for sekularisme og muslimske kvinners rettigheter. Hun er nå bosatt i USA.