I strid om syriske flyktninger

 
Foto: Senterpartiet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum retter hard kritikk mot Kristelig Folkeparti etter at partiet ikke vil støtte Senterpartiets forslag om å ta mot flere syriske flyktninger.
0Shares

Slagsvold Vedum (bildet) er opprørt over KrF og Venstre.

– Hvis de brenner for noe, så må de kunne stemme for det de brenner for. Så hvis de brenner for at en skadeskutt tiåring skal få hjelp, ikke bare en arbeidsfør 25-åring, så hadde de muligheten til det. Så velger de heller en byråkratisk gjennomgang av saken uten retning. Det er forunderlig og utrolig dårlig av KrF, sier Vedum til NRK.

Trenger enighet
KrF-leder Knut Arild Hareide sier at de ikke støttet forslaget fra Senterpartiet, fordi de har en avtale med partiene rundt revidert nasjonalbudsjett om å være enig om disse endringene. 

– Vi trenger enighet for å få dette endret, og vi har gode muligheter til å få det til. Dette er noe regjeringen må gå i gang med umiddelbart, sier Hareide til NRK.

Samtidig sier Fremskrittpartiets innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari at gjennomgangen av regelverket kan ende med at det ikke blir noen endring. Han grunngir dette med at det i dag er 5500 flyktninger som har fått opphold i Norge, men som ikke er bosatt i kommunene.

– Kapasiteten i kommunene er sprengt, sier Frp-politikeren til NRK.

Linken til illustrasjonsbildet.