– Myndighetene i Pakistan bak statlig terror

Folk samlet seg i protest utenfor den pakistanske ambassaden i Oslo forrige uke
Foto: Privat
Vi reagerer med avsky mot dette bruddet på menneskerettighetene og fordømmer denne statlige terroren utført av Punjab-politiet, skriver Awais Ejaz, leder i Minhaj Ungdom i Norge, i dette innlegget. 
Awais Ejaz, leder i Minhaj Ungdom
Latest posts by Awais Ejaz, leder i Minhaj Ungdom (see all)

Over 200 mennesker var på onsdag samlet foran den pakistanske ambassaden i Oslo for å fordømme det barbariske angrepet fra det pakistanske politiet mot Minhaj‐ul‐Quran International sitt hovedkvarter og residensen til dens grunnlegger, Dr Tahir‐ul‐Qadri, i Lahore, Pakistan.

Det var natt til 17. juni at politiet brøt seg inn og angrep fredelige sivile. Politiet var tungt bevæpnet med bulldosere og omfattende ammunisjon, og brukte dette direkte mot de sivile. De brukte ikke bare tåregass, vold og vannkanoner, men åpnet også direkte ild mot menn, kvinner, barn og eldre. Det er nå bekreftet at 13 mennesker har mistet livet så langt som et resultat av det brutale angrepet fra politiet. Blant de omkomne er også kvinner og barn. Rapporter fra sykehusene bekrefter at opp mot 100 sivile innlagt med alvorlige skader, hvorav halvparten er i kritisk tilstand grunnet skuddskader i øvre delen av kroppen. I tillegg er flere titalls personer slått, skadet, skutt, arrestert og bortført av politiet – uten at noen vet hvor de befinner seg. 

Vi reagerer med avsky mot dette bruddet på menneskerettighetene og fordømmer denne statlige terroren utført av Punjab-politiet. Dette er uten tvil barbarisk, urettferdig og umenneskelig oppførsel fra politiet. Normalt anser man politiet som beskyttere av nasjonen. Det er de som skal sikre trygghet og fred i landet. Men ikke i Pakistan. Ikke under det eksisterende korrupte systemet. Ikke under disse korrupte lederne. Ikke i Lahore. Og i hvert fall ikke 17. juni 2014.

Den pakistanske hæren bekjemper terrorister i Nord-Waziristan, men gjør seg selv skyldige i menneskerettighetsbrudd andre steder i landet, hevder innsenderen.
Foto : Privat

Hvorfor angrep politiet?
Politiet ankom Model Town, Lahore, kl. 02:00 om natten pakistansk tid. De ville ta bort sikkerhetsbarrikadene som var satt opp ved residensen til Dr. Tahir‐ul‐Qadri og hovedkvarteret til Minhaj‐ul‐Quran International, men uten lovlig dokumentasjon. Minhaj‐ul‐Quran og beboerne i Model Town, derimot, hadde lovlig dokumentasjon på at de fikk tillatelse fra høyeste domstol til å sette opp disse barrikadene for fire år siden. Det var nemlig da Dr. Tahir‐ul‐Qadri lanserte sin Fatwa mot terrorisme og selvmordsbombing, og Minhaj‐ul‐Quran ble anbefalt å sette opp barrikader for å beskytte Dr. Tahir‐ul‐Qadri og Minhaj‐ul‐Quran. Politiaksjonen som startet i nattens mørke, gikk imot denne rettskjennelsen. Dessuten kan man spørre seg hvorfor politiet ville svekke sikkerheten rundt nettopp Minhaj‐ul‐Quran og dens grunnlegger når staten selv har annonsert at man må fokusere på økt sikkerhet i hele landet i perioden fremover.

Foto : Privat

I en tid når Pakistan, med det pakistanske forsvaret i spissen, er i krig mot terroristene i Nord-Waziristan – velger man å svekke sikkerheten til en verdensomspennende organisasjon som er den største motstanderen av ekstremisme og terrorisme. En organisasjon hvis grunnlegger er kjent som fredsambassadør. En mann som reiser verden rundt for å promotere fred, toleranse, samhold, dialog, integrering, menneskerettigheter og inter‐religiøs harmoni. Dr. Tahir‐ul‐Qadri, forfatteren av den historiske Fatwaen mot terrorisme og selvmordsbombing. Minhaj‐ul‐Quran, den eneste religionsbaserte organisasjonen som har “special consultative status” i UNEXO, som den beste og største islamske humanitære samfunnsorganisasjonen i verden. Hva var den virkelige hensikten?

Spørsmålet er: dersom de kom for å ta bort barrikadene, hvorfor kom de ikke på dagtid? Hvorfor som de som tyver i nattens mørke? Og hvorfor fortsatte de å slå, skyte og drepe sivile selv etter å ha fjernet barrikadene? Hvorfor skøyt de direkte inn gjennom vinduene, veggene og takene til hovedkvarteret og Dr. Qadris residens? Hvorfor angrep de mennesker som fredelig ba i moskeen? Hvorfor utførte de slik brutalitet mot fredelige sivile som kun prøvde å forsvare seg selv? Og hvorfor var det ingen som stoppet denne massakren, som foregikk i 16‐18 timer? Hvor var statsministeren? Hvor var provins-ministeren (Chief Minister)?

Spørsmålene er mange, men svaret er veldig enkelt: De kom for å drepe. Det er tydelig at deres hensikt aldri var å fjerne barrikadene, de kom for å skade og drepe. For å spre uro og kaos. Og: de kom etter ordre fra øverste hold. Hvorfor?

1) Fordi Dr. Qadri og Minhaj‐ul‐Quran i flere tiår har vært klar på sitt standpunkt mot terrorisme, og også er offensiv i sin støtte til forsvarets operasjoner i Nord-Waziristan. Dette er synspunkter som ikke samsvarer med synspunktene til den sittende regjeringen og dens ledere. For de korrupte lederne er forvaltere av terrorisme og terroristene i Pakistan. Det er de som støtter dem både økonomisk og praktisk. De er deres venner.

2) Fordi den sittende regjeringen er livredd for at den vanlige borgeren i Pakistan skal forstå den pakistanske konstitusjonens innhold og dermed forlange sine rettigheter. De er redde for at folket skal stå opp mot deres korrupte, undertrykkende, monopolistiske system, og de vet at Dr. Qadri er den høyeste og klareste stemmen for folket.

Hva forlanger vi?
Vi forlanger at alle de uskyldige sivile som har blitt arrestert og bortført av politiet, slippes fri. Hvorfor holder politiet dem fengslet fortsatt? At statsminister Nawaz Sharif, provinsminister Shahbaz Sharif, justisminister Rana Sanaullah og de ansvarlige overhoder i politiet går av med umiddelbar virkning og stilles til ansvar. Et slikt grotesk angrep foregikk i så mange timer, og minister i provinsen grep ikke inn for å stoppe dette. Hvorfor? Ifølge ham selv visste han ingenting om det. Samtlige pakistanske medier – alle kanaler – viste hele massakren minutt for minutt – og landets «Chief Minister» påstår at han ikke visste noe om det?

Vel, da bør han i så fall gå av med umiddelbar virkning!