Kamptolk har fått jobb

Kamptolken Faizullah Muradis historie kan få en lykkelig slutt, etter at han ble uttransportert fra Norge, men fikk komme tilbake.
Foto: Skjermdump/Facebook
Faizullah Muradi venter fortsatt på svar fra UDI om han får bli i Norge. Nå har han fått arbeidstillatelse og jobber på en kafé i Mandal.

– Jeg er kjempeglad. Arbeidstillatelsen gjelder for seks måneder, men nå kan jeg senke skuldrene litt. Å jobber er mye bedre enn å bare være hjemme og ikke gjøre noen ting, sier Muradi til NRK.

Kamptolken, som har tjenestegjort for norske styrker i Afghanistan, ble sendt ut av Norge til Italia i mai. Da hadde han bodd i Mandal i flere måneder. Utsendelsen vakte sterke reaksjoner hos flere. Mange krevde at afghaneren skulle få komme tilbake til landet og få behandlet asylsøknaden på nytt.

Etter press fra flere hold snudde regjeringen og bestemte at Muradi fikk lov til å komme tilbake til Norge. For litt over en måned siden kom han tilbake til Mandal etter å ha oppholdt seg i Italia.

Venter på svar fra UDI
Nå venter Muradi på svar fra UDI om han får bli i Norge.

– Jeg har ikke hørt noen ting fra UDI. Jeg har prøvd å ringe et par ganger. De sier at normal saksbehandlingstid er mellom fire og seks måneder, men dette er en spesiell sak. Jeg mener det tar for lang tid. Jeg bare venter nå, sier Muradi til NRK.