Bush fordømmer voldelige ekstremister i 11. september-tale

10Shares

Bush, som var president da angrepene skjedde, brukte markeringen lørdag til et dårlig skult angrep på mobben som angrep Kongressen 6. januar, og andre amerikanske ekstremister.

– Vi har sett stadig tydeligere bevis for at farene vårt land står overfor, ikke bare kommer utenfra, men fra vold som gror fram innenfor landet, sa Bush i sin tale i Shanksville i Pennsylvania, der det fjerde kaprede flyet styrtet.

Han sa at voldelige ekstremister i andre land og voldelige ekstremister i USA ikke har mye til felles kulturelt.

– Men når det gjelder deres forakt for pluralisme, deres neglisjering av menneskers liv, deres vilje til å besudle nasjonale symboler, er de barn av den samme stygge ånden, og det er vår plikt å bekjempe dem, sa han videre.

Han sa blant annet at splittelsen i landet i dag, 20 år etter terrorangrepet 11. september, gjør ham bekymret for USAs fremtid.

– I ukene og månedene etter angrepene 11. september var jeg stolt av å lede et fantastisk, motstandsdyktig, forent folk, sa Bush i talen i Shanksville.

– Når det gjelder det å være forent, virker den tiden så fjern fra vår egen. Så mye av politikken vår er blitt en naken appell til sinne, frykt og harme. Det gjør oss bekymret for nasjonen vår og fremtiden vår sammen, fortsatte han.