Frykter bråk under Israel-markering

 
Foto: Skjermdump/YouTube/FiladelfiaKristiansand
KrFUs fylkesleder i Vest-Agder, Tove Welle Haugland, er usikker på om hun tør delta på en markering til støtte for Israel.

Søndag skal organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) holde en markering foran Stortinget til støtte for Israel. KrFU-lederen (bildefaksimilet) vurderer å møte opp, men frykter opptøyer.

Bekymringen er ikke ubegrunnet. En tilsvarende markering for Israel var med å utløse opptøyer i Oslos gater, under Israels forrige offensiv på Gaza i januar 2009.

Hetses på nett
Haugland forteller at hun ser hatefulle ytringer på nett mot dem som støtter Israel. Hun er redd disse personene skal ta sinnet med seg ut i gatene.

– Jeg har selv fått mange tilbakemeldinger som er helt usaklige. Når jeg i tillegg tenker på hva som skjedde ved den samme markeringen i 2009, hvor det ble gatekamper og angrep fra grupperinger som hater Israelvenner, blir jeg skeptisk til å delta, sier hun til NRK.

Haugland synes det er viktig å vise sin støtte, både til Israel og organisasjonen som arrangerer støttemarkeringen.

– MIFF har opptrådt veldig saklig. Vi har vært helt avhengige av deres fremstilling av konflikten, fordi media her hjemme har vinklet ting på en måte som gjør det vanskelig å få et helhetlig bilde, sier hun.

– Grotesk markering
Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) mener det er groteskt av MIFF å holde en markering til støtte for Israel så kort tid etter at mange liv har gått tapt i Gaza.

 
Foto : Troms Arbeiderparti

– Helt absurd, for det vil oppleves som en ren feiring av krigføringen i Gaza der så mange uskyldige mennesker har blitt drept og lemlestet, sier de Ruiter til NRK.