India har fått sine første ISIS-krigere

India har den nest største muslimske befolkningen i verden. Men det har ikke vært registrert tilfeller av rekruttering til konflikten i Syria og Irak før nå. Ungdommene på bildet har ingen forbindelse til saken
Foto: Daniel Incandela
– Dette er noe helt nytt i India, sier indisk terroretterforsker. Lokalt politi melder om økt støtte blant indiske muslimer til ekstremistgrupper i Irak og Syria, skriver New York Times. 

24. mai i år forsvant fire velutdannede unge menn fra sine hjem i utkanten av Mumbai. Noen dager etter å ha kommet med ulike hverdagslige forklaringer på hvor de skulle den kvelden, fikk familiene til Fahad Tanvir Sheikh (24), Arif Majeed (22), Aman Tandel (20) og Shaheen Farooqui Tanki (26) beskjed om at de fire befant seg i Bagdad. Det skriver New York Times. 

Faren til den ene av dem, Arif Majeed, hadde allerede meldt sønnen savnet hos politiet. I et avskjedsbrev hadde sønnen skrevet at han ba om tilgivelse og at han kom til å møte dem igjen i himmelen. 

– Det er en velsignet reise for meg, for jeg ønsker ikke å leve i dette syndige landet, hadde han skrevet. 

Etterforskere ble satt på saken og etter hvert ble det klart at de fire hadde sluttet seg til ekstremistmilitsen ISIS, nå kjent som IS (Islamsk Stat). 

Ifølge New York Times har det lenge vært en vedtatt sannhet at India med sin multikulturelle politikk og demokratiske kultur ikke har gitt fruktbar jord for “hjemmedyrkede terrorister”. Nå kan dette være i ferd med å endre seg, mener lokale politimenn New York Times har snakket med. 

Lenke til illustrasjonsbildet.