En av Norges første arbeidsinnvandrere står fortsatt i jobb

13Shares

– Jeg gikk rett ut i jobb og begynte å betale skatt fra den første dagen, sier han til Utrop.

I 1970 kom det nesten 900 arbeidsinnvandrere til Norge. En av dem var radiograf Ahmad Mubashir på 23 år. Til  Romerikes Blad forteller den spreke syttitre-åringen at det snødde høstdagen han søkte jobb hos Sentralsykehuset i Akershus, men folk var vennlige og nysgjerrige.

– SiA ordnet med språkundervisning på Fjellhamar skole på kvelden, og de hjalp oss med å finne leilighet i Lørenskog. Å finne arbeid gikk fint, men det var vanskelig å få seg en bolig. Jeg er veldig takknemlig for at sykehuset hjalp meg med dette.

Ser den tekniske utviklingen

I dag ser radiografen tilbake på den rivende tekniske utviklingen innen faget med CT, MR, ultralyd og mammografi.

– Vi begynte med kassetter og mørkeromsfremkalling, men i dag er røntgen meget avansert både som fag og i utstyret vi bruker.

Ahmed som fortsatt jobber hver mandag på Ahus, fant tid til å dyrke familieliv og idrett i sitt nye hjemland. Omlag ett år etter ankomsten til Norge, kom kona Qanita og sønnen. En begivenhet forfatteren Mahmona Khan skriver om i boka “Tilbakeblikk, Da pakistanerne kom til Norge”. På Nordbyhagen på Lørenskog vokste familien til fem. Hans yngste sønn er NRK-profilen Noman Mubashir. Til FriFagbevegelse opplyser han at alle tre barna vært hatt deltidsjobber på sykehuset. Det har Ahmad også, for i tillegg til å være radiograf, er han statsautorisert tolk.

– Jeg er veldig glad i arbeidet mitt, og jeg føler meg velkommen og veldig hjemme her. Personlig føler jeg at jeg utfører jobben på en verdig måte fortsatt også.