Sju millioner for å lære innvandrerbarn svømming

Flere barn med minoritetsbakgrunn skal på gratis svømmekurs i løpet av påskeferien.
Foto: Wikipedia Commons
Regjeringen vil gi sju millioner kroner til svømmeopplæring for elever med minoritetsbakgrunn som går glipp av det på grunnskolen.
0Shares

Etter planen skal sju millioner kroner hvert år gå til barn og voksne innvandrere på grunnskolen som enten ikke har lært å svømme i hjemlandet, eller som går glipp av svømmeundervisning på skolen som følge av at de kommer senere i skoleløpet, melder NTB.

17 prosent av barn med minoritetsbakgrunn klarer nemlig ikke å holde seg flytende i vannet i det hele tatt, viser tall fra en undersøkelse for Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen, som ble gjort i fjor.

– Hver eneste sommer skjer det tragiske drukningsulykker, og en del av dem skyldes manglende svømmeferdigheter. Vi vet at det er mange med innvandrerbakgrunn som ikke kan svømme. Mange har ikke vært i nærheten av vann, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Inntil 1.500 kroner
Etter planen skal sju millioner kroner hvert år gå til barn og voksne innvandrere på grunnskolen som enten ikke har lært å svømme i hjemlandet, eller som går glipp av svømmeundervisning på skolen som følge av at de kommer senere i skoleløpet.

Kommuner vil kunne søke på inntil 1.500 kroner per elev. Over 4.500 elever vil dermed kunne få utbytte av ordningen om de får innvilget den maksimale summen.

– Behovet er sikkert større, men vi har vurdert at 7 millioner i 2015 er nok til å gi mange svømmeundervisning, sier Isaksen til NTB.