Karin Andersen ikke gjenvalgt til Stortinget

SVs Karin Andersen gir seg etter 28 år på Stortinget, etter å ikke ha blitt gjenvalgt i Hedmark.
Foto: Pressefoto
SVs profilerte innvandringspolitiker Karin Andersen ble ikke gjenvalgt til Stortinget, selv om SV gikk fram i Hedmark.
779Shares

SV-politikeren er en av de lengst sittende på Stortinget. Hun kom inn første gang som vararepresentant for SV i 1989, og har sittet sammenhengende på Stortinget i seks perioder, fra 1997 til i dag.

– Det er veldig bra at SV har gjort et bra valg og har framgang, men jeg er lei meg for at jeg ikke har bidratt med ett mandat til, sier Andersen til TV 2.

SV gikk fram med ett prosentpoeng i Hedmark, til 6,7 prosent, men mistet likevel et mandag på grunn av valgordningen. AP tok i stedet et nytt mandat, selv om partiet gikk tilbake.

– Dette slår ut litt bingo, men jeg er nok en av dem som har vært mest forberedt, sier hun.

Vært profilert på innvandring

NOAS, Norsk organisasjon for asylsøkere, har i en Facebook-status takket SV-politikeren for sin langvarige innsats på innvandring og asyl.

– I 28 år har @svkarin vært en tydelig stemme for mennesker med beskyttelsesbehov. Hun har kjempet for retten til å søke asyl og stått på for å bedre rettssikkerheten til asylsøkere og flyktninger. Opp gjennom årene har NOAS støttet mange av hennes forslag.

SV-profilen stod i fremste rekke for å få hentet asylsøkere til Norge fra Moria-leiren i Hellas, og engasjerte seg sterkt i den mye omtalte «Mustafa-saken».

– Jeg kommer til å jobbe for de sakene jeg har vært engasjert i gjennom partiet, og bidra ti en folkelig engasjement, sier hun til TV 2.