Vil nekte ekstremister adgang til moskéer

 
Foto: Flickr
Norske ekstremister som støtter terrorgruppen Islamsk Stat (IS) vekker avsky. Venstre-politiker Abid Q. Raja mener det er på tide at de religiøse lederne nekter islamistene adgang til moskéene.

– Hvis nordmenn begynner å føle hat mot Islam og muslimer, så er det Profetens Ummah sin feil at man får det hatet og misnøyen, sier Raja (bildet) til TV 2.

Han mener de religiøse lederne i Norge må være tydeligere i å vise sin avsky.

– Vi må gjøre slik nordmenn har gjort i alle år og sagt “ingen rasister i våre gater”. Religiøse autoriteter som imamene må våge å si “ingen ekstremister i våre moskeer”. Drar disse ekstremistene inn i moskeene for å rekruttere og tale sin retorikk, må de nektes adgang til dette, legger han til.

– Norsk lov gjelder for oss
Generalsekretæren i Islamsk Råd, Mehtab Afsar, reagerer også sterkt på at Profetens Ummah støtter en terrorgruppe som Islamsk Stat (IS).

 
Foto : Claudio Castello

– Vi er norske borgere og det er norsk lov som gjelder for oss. De som mener de har andre lover å forholde seg til med tanke på halshugging, tortur og drap av uskyldige mennesker, må finne ut av hva de ønsker. Når de har valgt å leve i Norge, så har de én lov å forholde seg til, og det er norsk lov, sier Afsar til TV2.