Gjenvalgte Gharakhani vil ha tredjelandssamarbeid på asyl

Aps Masud Gharakhani stolt og ydmyk over valgresultatet.
Norsk-iranske Masud Gharakhani, som selv har flyktningbakgrunn, er gjenvalgt på Buskerud-mandat for Ap.

Gharahkhani er sønn av politikeren Bijan Gharahkhani og kommer fra en politisk aktiv familie som flyktet fra Iran.

Gharahkhani kom til Norge i 1987 og vokste opp i Skotselv i Øvre Eiker kommune. Han er utdannet radiograf, og har arbeidet på Blefjell sykehus avdeling Kongsberg og Rjukan.

I 2017 ble han valgt inn for første gang som Stortingsrepresentant. Fire år senere sikrer han gjenvalg.

Jeg er så utrulig stolt og ydmyk over dette resultatet. Takk til alle de flotte folka som har stått på i Buskerud Arbeiderparti. Landet får en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. Vi blir det desidert største partiet i Buskerud med 28,5% og vi sikrer tre stortingsrepresentanter, skriver han på sin Facebook-profil.

Fremmer dansk asyl-linje

Norsk-iraneren er Aps innvandringspolitiske talsmann, og har kommet med flere friske utspill. Han har blant annet sagt seg positiv til å åpne for å sende asylsøkere til asylmottak i tredjeland, på linje med dansk asylpolitikk.

Overfor Dagens Næringsliv uttalte han i juni:

Vårt utgangspunkt er at vi også ønsker tredjelandssamarbeid for å få slutt på dødsreisene over Middelhavet. Men vi må finne løsninger som er praktisk mulig og i tråd med våre internasjonale forpliktelser. Jeg tror debatten er litt annerledes mellom oss og danskene på dette, sa han.