Kamzy: – Stryking handler om holdninger

Oslo Aps Kamzy Gunaratnam fikk over 2000 strykninger på personstemmer. Hun hevder minoritetskandidater strykes oftere.
Foto: Claudio Castello
Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam var nest mest strøket bak statsministerkandidat Støre. Hun hevder dette handler om holdninger.

Oversikten over antallet strykinger viser at Ap-leder Jonas Gahr Støre fikk 3523, mens Oslo-vararordfører Kamzy Gunaratnam fikk nest flest på 2248.

Overfor velgerne som strøk henne kommenterer hun på sin Facebook-side:

Til de 2248 som strøk meg på stortingslista til Oslo Arbeiderparti – jeg skal også være deres stortingsrepresentant.

Her kan det være holdninger bak, mener varaordføreren.

Tendensen er dessverre at minoriteter blir strøket oftere. Så vi får bare jobbe med holdningene i samfunnet, utdyper hun til Utrop. 

Fikk andreplassen

Gunaratnam har vært varaordfører i Oslo fra oktober 2015, og ble innvalgt representant i Oslo bystyre første gang i 2007. Hun har tidligere sittet i kultur- og utdanningskomiteen og er nå inne i sin andre periode som medlem av helse- og sosialkomiteen.

Gunaratnam var nominert på andreplassen som en av Oslo Aps sikre kort, og får sin første periode på Stortinget. 

I en Facebook-status skriver hun at både gleder og gruer seg.

Selv om 16 år gamle Kamzy aldri ville turt å sitte i en debatt, høyrøstet fremme en sak eller takle en hersketeknikk – så er det ikke å stikke under en stol at det er det jeg gjør i dag. På Rådhuset i Oslo, i Arbeiderpartiet og snart på Stortinget. Og hvor kommer den driven fra? La meg forklare det slik: Kamzy på 33 bretter ikke bare opp ermene på vegne av seg selv, hun gjør det på vegne av deg, deg som har gitt henne tillit. Og for meg er det dette som føles ekstra meningsfylt med å være politiker.

Å stemme handler for den nyvalgte stortingspolitikeren om retten til å forme samfunnet.

Å bruke stemmeretten annethvert år er viktig, men det er minst like viktig å bruke stemmen din resten av året (…) Å høre historiene til vanlige folk i Oslo eller resten av Norge har satt inntrykk, gitt meg inspirasjon og lærdom jeg gleder meg til å ta med til Stortinget.