Seher: – Vi skal trekke regjeringen mot venstresiden

Rødts Seher Aydar er ny på Stortinget. Hun håper en sterkere representasjon kan trekke rødgrønne partier mer mot venstre.
Norsk-kurdiske Seher Aydar er nykommer på Stortinget etter flere år i Rødts ungdoms- og moderparti.

Aydar ble født i Tyrkia, kom til Norge som 11-åring, og har kurdisk bakgrunn.

Hun er den første lederen av Rød Ungdom med ikke-europeisk bakgrunn. Hun vokste opp i Fredrikstad, og har tidligere vært leder i Østfold Rød Ungdom og økonomiansvarlig i Fredrikstad Rød Ungdom.

Ved Stortingsvalget i 2017 ble Aydar innstilt som 2. valg på Oslo-lista for Rødt, og ble valgt inn som 1. vara på Stortinget for Bjørnar Moxnes etter valget samme året.

Rødts gjennombruddsvalg

Overfor Utrop sier hun seg glad for at man får regjeringsskifte etter valget. Hun frempeker også at partiet gjorde et gjennombruddsvalg, med å klare sperregrensen, og øke fra ett til åtte representanter.

– Rødt har gjort et rekordvalg, noe som gjør oss i stand til å være en kraft til venstre for regjeringa. Jeg føler på det store ansvaret og kommer til å jobbe hardt for å gjøre oss fortjent tilliten.

Seher sier hun har store forhåpninger overfor det som er hennes første periode som stortingspolitiker.

– Vi kommer til å jobbe med det vi har sagt at vi skal jobbe med. Kampen mot forskjells-Norge, rettferdig og kraftfull klimapolitikk, profittfri velferd, beskytte arbeidslivet mot sosial dumping. I tillegg til kampen mot rasisme, for Ullevål sykehus og solidaritet.