Månedens sitater

 
Foto: Skjermdump/YouTube/TV4Nyhetsmorgon
Sagt om innvandring, integrering og rasisme i august.

– Jeg er halvt palestiner, så kom ikke å snakk om rasist. Spill ikke ut det kortet, for da blir jeg forbannet. Min pappa er palestiner, så her er det ingen rasister.

En forbannet Laila Bagge (bildet), låtskribent og juryformann i den svenske Idol-juryen, etter at den 18-årige auditiondeltager Filip Dikmen kalte henne for “rasist” etter å ha kommet med negative tilbakemeldinger på hans opptreden. Idol-episoden gikk på svensk TV4 sent i august. og 18-åringen har i ettertid beklaget utbruddet.

– Offentlige aktører som Frp skaper et språk, og dermed skaper de posisjoner. En er enten for eller mot, innenfor eller utenfor det gode selskap. Dette gjør “muslimrollen” veldig trang for unge mennesker.

Islamforsker Nora Eggen til Vårt Land, 22.08.

– At NRK mottar en strøm av klager på dekningen av krigen i Midtøsten, er like forutsigbart som snøfall på vinterstid. Den hatefulle konflikten mellom Israel og Palestina vekker så sterke følelser blant folk flest at det knapt har vært mulig å speile den journalistisk uten at det avføder harmdirrende brev til klagemuren i Oslo og Mo i Rana.

Kommentator i Aftenposten, Torstein Hvattum, i kronikken Journalistisk ryddighet, om norske mediers konfliktdekning.

– Jeg tar sterk avstand fra denne påstanden. De som kjenner meg, kan bekrefte at jeg er ikke rasist. Jeg synes dette er en useriøs måte å drive debatt på.

Fpu-Troms-lederen Kristian Eilertsen til Nordlys 24.08. Eilertsen reagerer sterkt på at Ap-politikeren Kay-Erling Ludvigsen har i et blogginnlegg karakterisert ham som “rasist og reaksjonær antisemitt”.

Ubaydullah, du forteller ikke folk noe annet enn løgn!

Faten Mahdi Al-Husseini (19) i sin appell foran Stortinget 25.8, da det ble holdt en stor demonstrasjon mot ekstremisme.

– Det er en uheldig utvikling at hele justispolitikken til Fremskrittspartiet på Stortinget og i regjeringen, styres kun av menn.

Hadia Tajik til Dagbladet 23. august.

– Haha! I mangel av gode argumenter kommer nå Ap drassende med kjønnsargumentet!

Ulf Leirstein reagerer på Tajiks kritikk på Facebook.