Abdullah Alsabeegh aktuell som varaordfører I Oslo

Aps Abdullah Alsabeehg kan bli en av kandidatene som overtar varaordførervervet fra Kamzy Gunaratnam.
Foto: Arbeiderpartiet
Homoaktivist, tidligere sjef for Gamle Oslo, og en flyktning fra Bahrain kan bli ny varaordfører.
229Shares

Jon Reidar Øyan, Line Steine Oma og Abdullah Alsabeegh peker seg ut som de mest aktuelle kandidatene til å bli Oslos neste varaordfører, ifølge NRK.

Bystyret må velge ny varaordfører etter Kamzy Gunaratnam når hun forflytter seg de få hundre meterne fra Fridtjof Nansens plass til Løvebakken.

Etter det NRK erfarer skal alle de tre kandidatene være villige til å ta på seg vervet som varaordfører.

Norsk-bahrainsk kandidat

Abdullah Alsabeegh har flyktningbakgrunn fra Bahrain og vokste opp på Holmlia i Oslo. Han ble innvalgt i Oslo bystyre i perioden 2011–2015, og gjenvalg for perioden 2015-2019, og 2019-2023.

Alsabeehg ble etter valget i 2019 utnevnt av byrådsleder Raymond Johansen som byrådssekretær, og utgjorde politisk ledelse i to byrådsavdelinger; Byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet, samt byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

Under valgkampen engasjerte han seg spesielt for styrking av fagutdanningen.

– Vi må satse på mer praksisrettet skole, og styrke rådgivningstjenesten for å få flere til å søke yrkesfag. Arbeiderpartiet vil innføre læreplassgaranti for å hjelpe flere til å fullføre. Så må vi sørge for et seriøst arbeidsliv, sier Alsabeehg i et intervju til Utrops nettutgave 19.08.

Kvinneforkjemper aktuell

Øyan er mest kjent som tidligere leder i Landsforeningen for lesbiske og homofile (nåværende FRI) og leder for Aps homonettverk. Han var også politisk rådgiver i flere departementer og statssekretær i Stoltenberg-regjeringen.

Steine Oma tidligere leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo og ble rikskjent da hun sto fram som varsler i metoo-sakene mot Trond Giske.

– Jeg har lyst. Det ville vært fantastisk å få representere hele Oslo som varaordfører, sier hun til NRK.

Andre navn i kabalen er nestleder i bystyregruppa, Andreas Halse, og nåværende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.