– Norge og verdenssamfunnet må handle

- En anerkjennelse for muslimske kvinner, sier Hiam Al-chirout som er kåret til Ņrets innvandrerkvinne.
– Norge må delta i en internasjonal dugnad og stille opp i en av de verste krigene vi har sett i nyere tid, skriver SV-politikeren Hiam Al-Chirout i en appell.

Al-Chirout (bildet) skriver videre at man burde gjøre som Sverige, som frem til nå har tatt i mot 20.000 syriske flyktninger.

– Regjeringen må opprette en luftbro for å hente syrere, oppfordrer hun.

Al-Chirout, som Utrop kåret til Årets innvandrerkvinne i 2010, har selv vært i landet for å redde egne slektninger fra krigens redsler.

– Jeg var en uke der og det smakte bittert i kroppen min. Jeg har sett at mine folk lider. Barna har mistet skolegang. Folk blitt skadet etter bombing og har hverken medisin, mat eller tak over hodet. Personlig jeg har mistet 3 familiemedlemmer: Min bror – som var far til fem barn, en fetter og en nevø. Fortsatt jeg har en del av familien som jeg mistet kontakt med for noen måneder siden.

Nødt til utøve press
Videre skriver hun at alle parter i Syria må stoppe overgrepene mot sivilbefolkningen og at det internasjonale samfunnet må utøve større politisk press på Assad-regimet og IS og dets internasjonale støttespillere. 

– Hvor lenge skal verden tie stille og vende ryggen til mine folk som lider både av Assad-regimet og Islamsk stat? Vi må vise solidaritet med det syriske folk.

Les hele appellen her.