– Oslopolitikere ikke klare for muslimsk ordfører

- Dersom islam noen gang blir realisert, vil et slikt samfunn ligne veldig på det sosialdemokratiske Norge, sier Akhtar Chaudhry
Foto: Henrik Kreilisheim
Det sier Akhtar Chaudhry, tidligere stortingspresident og stortingsrepresentant (SV).
0Shares

Nominasjonskomiteen i Miljøpartiet De Grønne har innstilt Sultan som partiets ordførerkandidat i Oslo.

Sultan er tidligere lederen av Islamsk Råd Norge. I dag jobber han i Antirasistisk Senter. Han tror Oslo er klar for en muslimsk ordfører.

– Jeg tror at vi av og til gir folk i kommentarfeltet og litt anonyme bloggere litt for mye oppmerksomhet. Min opplevelse av folk flest er at de er på et helt annet sted. De er interessert i noen som kan gjøre noe med de problemene de sliter med, ikke hvilken etnisk eller religiøs bakgrunn man måtte ha, sier han til Aftenposten.

…de politiske partiene representerer en feighet som mangler sidestykke. Partiene viser hverken mot eller visjon.

Partiet har en ambisjon om 10 prosents oppslutning i Oslo ved neste høsts kommunevalg, og dermed reell innflytelse i hovedstadspolitikken.

Skuille De Grønne sørger for nytt rødt flertall med Ap, SV og Rødt, og samtidig ender opp med større oppslutning enn SV, kan det være duket for Sultan som ny Oslo-ordfører.

– Ingen av Oslopartiene ledes av minoritetskandidater
Akhtar Chaudhry, SV-politiker, tidligere bystyrerepresentant, stortingspresident og stortingsrepresentant, og svarer følgende på spørmålet om Oslo er klar for en ordfører med muslimsk tro:

– Tja, det er jeg jammen ikke sikker på. Jeg tror faktisk at byens befolkning er det, men de politiske partiene representerer en feighet som mangler sidestykke. Partiene viser hverken mot eller visjon.

Chaudhry klare selv ikke å vinne frem i konkurranse med SVs Heikki Holmås da Oslo SV skulle nominerte kandidater til sikker plass på Oslolisten. Et flertall i nominasjonskomiteen gikk inn for å sette Heikki Eidsvoll Holmås på topp på listen. 

Chaudhry viser til at ingen av Oslopartiene har en leder med minoritetsbakgrunn idag. Ingen i byrådet har minoritetsbakgrunn, ikke en gang en byrådsekretær. Ingen komitéleder har minoritetsbakgrunn. 

– Og vi snakker om Oslo, selve landets minoritetshovedstad. Det er å gå baklengs inn i fremtiden, legger han til.