Lokalpolitikere viste solidaritet for Mortensrud-ungdom

Et nærmiljø står sammen med drapsofferets familie.
Foto: Privat
Oslo Aps Farukh Qureshi og Abdullah Alsabeehg var på støttearrangement i kjølvannet av Mortensrud-drapet.

– Et helt lokalsamfunn på Mortensrud er preget av det som har skjedd. Abdullah Alsabeehg og jeg har brukt lørdagskvelden med ungdom fra Mortensrud. Ungdom som føler savn og sorg. Vi deler sorgen med dem og alle pårørende, skriver han på Facebook.

Torsdag kveld skjedde en skyteepisode utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel.

En gruppe på 15–16 ungdommer som var sammen utenfor skolen. Så skal en maskert, høy mann ha kommet bort til dem og løsnet skudd. En 20 år gammel mann ble skutt, og mistet livet.

Saken etterforskes av politiet som en drapssak.

– Etterforskningen vil pågå for fullt fremover, men vi er tilbakeholdne med å gå ut med detaljer i saken da vi skal gjennomføre mange avhør i løpet av dagen, forteller leder for Etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt Grete Metlid til NTB lørdag formiddag.

Nærmiljøet står sammen

Stemningen i bydelen er preget av sjokk og sorg etter drapet. Flere hundre samlet seg utenfor Lofsrud skole for å minnes 20-åringen som ble drept tidligere denne uken. Mange tørket tårer og la ned blomster.

Qureshi ser det som viktig at ulike aktører står sammen og skaper trygghet.

– Det er godt å se måten idretten med Amjad Munir i spissen, Bydelsmødre Søndre Nordstrand, representater for trossamfunn, ildsjeler som Mudassar Mehmood (med flere) og politi er tilstede for ungdommene og nærmiljøet.