Skriver dramaserie basert på 22. juli

NRK risikerer PFU-klage etter å ha utelatt viktige opplysninger i en nyhetssak om en romfolk-familie.
Foto: Petter Holstad
NRK skal produsere en ny dramaserie basert på terrorangrepet på Regjeringskvartalet og Utøya. Handlingen vil basere seg blant annet på de ulike institusjonene som var involvert, som sykehus, politi og presse.
0Shares

Ekteparet Sara Johnsen og Pål Sletaune regnes som to av landets mest profilerte filmregissører. Sammen med journalistene Kjetil Østli og Ola Henmo er paret nå i gang med å skrive den nye dramaserien, skriver Aftenposten.

Tanken er å se på hvordan samfunnet og det ideologiske bakteppet kommer til syne. 

– Vi jobber med et prosjekt, hvor hendelsene 22. juli er ett av elementene. Det er tenkt som et portrett av Norge sett gjennom denne hendelsene, sier Sletaune.

– Ingen rekonstruksjon
NRKs dramasjef Ivar Køhn bekrefter at NRK har avsatt penger til manusskriving.

– Vi jobber i et langsiktig perspektiv, med mulighet for sending kanskje om fire-fem år. Derfor har vi nå i første omgang lagt penger i manusarbeidet, så ser vi hva dette blir, sier Køhn til Aftenposten.

Han understreker også at dette ikke blir en rekonstruksjon, hvor en skuespiller skal bekle rollen som Anders Behring Breivik.

– Vi gjør dette i kunstnerisk og fiksjonelt perspektiv. Samtidig er dette et stoff vi ønsker å behandle med stor respekt og ydmykhet. Det er en stor hendelse i norsk historie, som fortsatt påvirker mange mennesker.