Få med innvandrerbakgrunn på Oslo Aps liste

Bystyrepolitiker Elvis Chi Nwosu (Ap) er også kritisk til måten underlivsjekkene gjennomføres på.
Foto: Alejandro Decap
Kun én politiker med innvandrerbakgrunn har sikker plass på Oslo Aps kommunevalgliste for neste år. – Et dårlig signal fra nominasjonskomiteen, sier Elvis Chis Nwosu, som selv ligger langt nede på lista.

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti la onsdag enstemmig frem sin innstilling. Raymond Johansen er innstilt som byrådslederkandidat, mens Tone Tellevik Dahl er innstilt som ordførerkandidat.

Men på de ti øverste plassene, som ofte regnes som sikre plasser, er det bare én person med innvandrerbakgrunn, nemlig norsk-tamilen Khamshajiny Gunaratnam, som i 2007 ble selv historisk som tidenes yngste inn i bystyret i Oslo.

– Jeg ble skuffet da jeg så listen. Én med innvandrerbakgrunn på listen er altfor lite, sier Elvis Chi Nwosu, leder i Holmlia Arbeiderparti til NRK Østlandssendingen. Nwosu selv står på 39. plass på listen.

Enslig svale: norsk-tamilske Khamshajiny Gunaratnam blir eneste med innvandrerbakgrunn på topp ti i Oslo Aps liste til neste høsts kommunevalg.

Ville ikke kommentere saken
Leder i Oslo Aps nominasjonskomite, Signe Horn, avviser at det er få med minoritetsbakgrunn på listen.

– Jeg tror at når det gjelder enhver type utvelgelse, så vil alltid noe ønske mer av noe, og igjen et uttrykk for at alle miljøene i Ap er ambisiøse overfor dem de representerer. Gitt forutsetningen synes jeg vi har en liste som representere alle grupper, sier Horn til NRK.

Utrop prøvde å kontakte norsk-bahraineren Abdullah Alsabeehg, som selv havnet på 21. plass på valglisten. Fraksjonslederen for Oslo Arbeiderparti i Samferdsels- og miljøkomiteen ville imidlertid ikke kommentere saken.

Her er hele listen over de topprangerte i Oslo Ap til neste års kommunevalg:

1. Raymond Johansen 
2. Tone Tellevik Dahl
3. Rina Mariann Hansen
4. Ole Jacob Frich
5. Anders Røberg-Larsen
6. Khamshajiny Gunaratnam
7. Andreas Halse
8. Victoria Evensen
9. Didrik Beck
10. Julie Lødrup